avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

As dori sa stiu daca am dreptul la concediu de maternitate,acel concediu de 126 zile?Mentionez ca am lucrat cu carte de munca doar 5 luni de zile.Am gasit aceste informatii pe internet,dar nu-s lamurita.. de acest concediu poate beneficia orice mamica,indiferent ca a lucrat sau nu? ("O persoana asigurata are dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de de crestere a copilului. Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice" )
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:48, 4 Mai 2016
Daca la data la care solicitati concediu de maternitate sunteti salariata puteti beneficia de acest concediu si de indemnizatia aferenta daca aveti lucrate cel putin 22 de zile in cele 12 luni an terioare lunii in care solicitati concediu de maternitate.
Adevarat a Inviat! Pai am inceput serviciul pe 7 martie 2015,fiind insarcinata in 3 luni pe atunci si am mers pana pe 31 iulie 2015,fiind in 7 luni ... (mentionez ca nu mi-am dat demisia,doar am incetat sa mai merg la serviciu),apoi imediat am solicitat acest concediu de 126 zile.Deci am concediu pe lunile august,septembrie,noiembrie si 3 zile din decembrie,abia apoi mi-am dat demisia.. asa m-a sfatuit domnul contabil de la firma unde lucram.Ca am auzit acum diverse variante,ca trebuia sa am 6 luni lucrate .Va multumesc pentru raspunsul anterior :)
Daca nu v-a incetat contractul individual de munca puteti beneficia de concediul de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completarea adeverintei de venit pentru concediu pentru cresterea copilului rraicu rraicu Buna seara! Am si eu o nelamurire vizavi de completarea unei adeverinte de venit pentru concediu pentru cresterea copilului: I. Referitor la îndeplinirea ... (vezi toată discuția)
Concediu de sarcina si lauzie camicamelia camicamelia buna vreau sa va adresezo intrebare ,medicul meu de familie refuza sa imi acorde mai mult decat 42 zile de concediu postnatal desi inainte de nastere am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate/concediu de maternitate akna akna Buna ziua! As dori ca sa imi explicati \\"babeste\\" daca in urmatorul caz pe care il voi detalia mai jos; cea in cauza poate primi indemnizatia de ... (vezi toată discuția)