avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Matusa mea a decedat si nu are copii.
A avut inca 2 surori si un frate. Una din surori traieste si de la cealalta sora (care a decedat) are o singura fata .
De la frate (decedat) are 2 fete ( eu si sora mea).Eu am o fata , sora mea nu are copii.
Matusa mea a lasat prin testament o mostenire de 1/4 dintr-un apartament fetei mele.Acest lucru este contestat de sora mea spunind ca fata mea nu a dat declaratia de acceptare a mostenirii decat dupa 1 an si 20 zile , motiv pentru care sora mea invoca nulitatea testamentului.
Mentionez ca fata mea locuieste in acel aparatament avand contract de comodat semnat de matusa mea decedata, sora ei si verisoara mea , singurele proprietare la acel moment al apartamentului , deoarece dupa tatal meu decedat nu era facuta succesiunea.Nu am stiut ca trebuie facuta acea declaratie de acceptare a mostenirii in termen de 1 an .
Fata mea a platit intretinerea apartamentului si l-a renovat complet cu facturi de materiale pe numele ei.Acest lucru nu inseamna si o acceptare tacita a mostenirii pentru acea fractie de 1/4 lasata mostenire de matusa mea fiicei mele?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:08, 4 Mai 2016
Trebuia sa contactati un avocat, nu sa dati declaratii. Dupa mine, faptul ca a dat declaratia nu-i e avantajos, e mai dificil de invocat acceptarea tacita cand ai facut acceptare expresa autentica... dupa expirarea termenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament eec eec Matusa mea a decedat si nu are copii. A avut inca 2 surori si un frate. Una din surori traieste si de la cealalta sora (care a decedat) are o singura fata ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)
Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni în calitate de nepoată, dacă doar eu am îngrijit-o pe mătușa? niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Am avut o matusa si sotul ei, care nu au avut copii si care au decedat acum 15 ani, ei ... (vezi toată discuția)