1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi
nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Si totusi mi s-a dictat din start prin telefon un model de cerere pe care am fost rugata sa le-o trimit, dictarea reprezentand demisia. Am spus ca nu sunt de acord sa incetam astfel CM.
Mi s-a spus ca atunci trebuie sa ma prezint in orasul lor si fie stau 20 de zile in preaviz. Ceea ce este destul de dificil, avand in vedere distanta.Mai mult mi-au spus ca in Revisal suspendarea e valabila pt 2 ani desi cererea mea de suspendare si legea privind concediu crestere copil prevede 1 an si 11 luni.
2. In c.i.m. , locul de munca unde este prevazut?
In c.i.m, spune ca activitatea se desfasoara la Sediu si teren, sediu fiind in localitate lor.
Mentionez ca c.i.m nu a fost confirm cu realitatea niciodata:
- activitatea mea s-a desfasurat tot timpul in orasul in care locuiesc niciodata la sediu
- programul de munca din cim este de la 10 la 18, programul real de munca a fost cu totul altfel, in ture, de la 10 la 22, de la 10-16, de la 16-22, depasea 40 de ore pe saptamana, semnam pontaje pt programul de munca efectuat nu pt cel din contract
- fisa postului nu mi s-a dat
- nu beneficiam de concediu de odihna legal. In cazul in care doream concediu, prin rotatie eu si colegii trebuia sa ne suplinim si efectuam ore suplimentare
3. Angajatorul
nu are nicio obligatie de a va inceta c.i.m. cu un articol astfel ncat sa puteti beneficia de somaj.
- care sunt obligatiile angajatorului in aceasta situatie?
Corect mi se pare sa-mi propuna o varianta de colaborare actualizata, sa-mi faca o fisa a postului cu ce ar trebui sa fac in conditiile date, sa incheiem contractul cu acordul partilor, sau sa ma concedieze ei in baza desfiintarii postului...in nici un caz sa-mi dicteze demisia
- nu pot renunta la dreptul meu de preaviz de 20 de zile?
4.
... imi propun sa ma angajez la noua societate care le-a preluat activitatea. Dar ce garantie am eu ca voi fi angajata sau ca contractul nou cu noua firma imi va fi pe plac?
Care sunt conditiile de angajare la noua societate?
Nu stiu, nu am primit nici o oferta. Din informatii neoficiale, de la fostii colegi nu intentioneaza sa faca angajari, iar neregulile de la prima societate sau preluat( cele referitoare la necorespunderea orarului de munca si al nerespectarii concediului legal de odihna)
I-am rugat sa-mi trimita un contract de munca semnat de noua societate, pt ca ei verbal ma asigura ca aceasta ma va angaja, pregatit, pe care doar sa-l semnez in cazul in care imi convine. Iar ca sa-mi convina trebuie sa fie fara artificii, neconformitati si nereguli...ceea ce-mi vine greu sa cred
Multumesc!