avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Moarte suspecta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Moarte suspecta

Buna ziua!
Scuze daca am interbat unde nu trebuie.

In februarie un barbat (60 ani - stare de sanatate buna) solicita o ambulanta acasa pt ca simptomele (febra mare, dureri musculare) unei raceli persista timp de 3 zile. Este luat de ambulanta si purtat pe la mai multe spitale pt ca nu se dadea un diagnostic. Intr-un final a fost internat la "infectioase". I se fac investigatii. punctie in coloana, analize, ecografii.
Decedeaza la mai putin de 24 ore de la internare si prin urmare, se declara de catre medicul de la terapie intesiva - moarte suspecta.
I se face necropsie, preleveaza probe.
In ziua necropsiei familiei i se inmaneaza de catre autopsier un document pt primarie pt eliberarea certificatului de deces pe care scrie la cauza mortii "disfunctie multipla organe". Familiei i se comunica de la morga spitalului ca rezultatele exacte, adica ce a provocat disfuntia si deci decesul, i se vor comunica in doua luni, timp necesar pt a se face investigatiile necesare cu probele din tesuturi.

Va puteti imagina ca familia a asteptat cu nerabdare scurgerea acestor doua luni. Dupa aceste doua luni discutiile au devenit contradictorii si replici suspecte. Ca nu au ce comunica. Ca "doar stiti cauza mortii". Ca asistenta care se ocupa cu probele e in concediu de maternitate si vine in toamna. Ca in toamna va fi foarte ocupata.

Ce ar trebui sa faca familia pt a afla cauza mortii?
Ce document ar trebui sa solicite spitalului?
Cui se poate adresa pt a afla ce s-a intamplat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:51, 6 Mai 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa solicitati, prin intermediul unu birou de avocat sau executor judecatoresc, rezultatul analizelor efectuate de medicul legist.
In situatia in care nu se da raspuns atunci se poate actiona in instanta in contencios administrativ.
Va confruntati cu situatie delicata
Initial trebuie depusa cerere oficiala la conducerea unitatii medicale pentru eliberare document medical care sa contina rezultatele de laborator,diagnosticul la internare si concluziile medicului legist coroborate cu probele de laborator referitor la cauzele decesului
Versiunea cu
asistenta care se ocupa cu probele e in concediu de maternitate si vine in toamna. Ca in toamna va fi foarte ocupata.
,frizeaza bunul simt si nu poate constitui punctul de vedere al unitatii medicale pentru justificarea unui deces
La institutul de medicina legala va puteți adresa dacă s-a efectuat necropsie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport medico-legal necropsic mary6 mary6 Buna seara. In urma unei ordonante a fost solicitat raportul de autopsie al decedatului x.,,moarte suspecta,care a fost autopsiat in regim de urgenta in ... (vezi toată discuția)
Caz de malpraxis? vvvv vvvv In primul rand doresc sa-mi cer scuze daca am postat gresit, nu a fost cu rea intentie! Duminica 27 mai 2012, mama mea a fost internata intr-un spital din ... (vezi toată discuția)
Acoperire credit restant de către asigurator in urma decesului titularului de credit ALMA75 ALMA75 Buna ziua, In data de 16 august soțului meu i s-a făcut rău si am chemat ambulanta, care l-a transporta la spitalul județean Argeș. După 72 de ore in ... (vezi toată discuția)