avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Proprire pe indemnizatia pentru cresterea copilului si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Proprire pe indemnizatia pentru cresterea copilului si suspendarea platii

Buna ziua! Asi dori si eu lamuriri, va rog! Precizez ca am datorii la bugetul local si mi s a pus proprire pe cont..logic...insa alocatia si indemnizatia le am putut lua pana luna anterioara. In urma cu cateva zile am primit prin posta de la Agentia judeteana pt plati si inspectie sociala ,o decizie privind suspendarea platii indemnizatiei ...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 4 Mai 2016
1. OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
art.20
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
....


2. OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
art.12
...
(2) Începând cu anul 2012, pentru menţinerea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, beneficiarii care au drepturi stabilite de cel puţin 6 luni au obligaţia să îşi achite impozitele şi taxele locale faţă de bugetul local pentru bunurile pe care le deţin în proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
....

art.38
38 (1) Verificarea îndeplinirii obligaţiei prevăzute la art. 12 alin. (2) se realizează anual, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, pentru obligaţiile de plată către bugetul local aferente anului anterior.
(2) Pentru verificarea îndeplinirii obligaţiei în condiţiile alin. (1), agenţiile teritoriale transmit primăriilor, până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, tabelul centralizator cuprinzând beneficiarii drepturilor prevăzute la art. 2, art. 7, art. 31 alin. (1) şi (2) şi art. 32 alin. (1) lit. c) şi d) existenţi în plată la această dată şi ale căror drepturi sunt stabilite de cel puţin 6 luni.
(3) Pe baza tabelului centralizator prevăzut la alin. (2) primarii verifică dacă persoanele au achitat pentru anul anterior obligaţiile de plată către bugetul local şi întocmesc situaţia centralizatoare cu persoanele care nu au respectat această condiţie, pe care o transmit agenţiilor teritoriale până la data de 31 ianuarie a fiecărui an.
(4) Pentru beneficiarii prevăzuţi la alin. (2) care nu şi-au achitat impozitele şi taxele locale până la data prevăzută la alin. (3), serviciul de specialitate al primarului are obligaţia să comunice acestora suma de plată, iar în cazul în care prin hotărâre a autorităţii administraţiei publice locale s-a stabilit eşalonarea, reducerea sau scutirea obligaţiilor legale de plată, se va comunica şi termenul scadent pentru acestea.
(5) La data de 31 martie primarii verifică dacă persoanele beneficiare ale drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă cuprinse în situaţia centralizatoare prevăzută la alin. (3) şi-au achitat impozitele şi taxele locale şi transmit agenţiilor judeţene o nouă situaţie centralizatoare actualizată cu persoanele care nu şi-au îndeplinit această obligaţie, până la data de 5 aprilie.
(6) Neachitarea obligaţiilor legale faţă de bugetele locale în termenul prevăzut la alin. (5) conduce la suspendarea pe o perioadă de 5 luni a drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă începând cu drepturile aferente lunii aprilie.
(7) Achitarea obligaţiilor legale faţă de bugetul local în perioada prevăzută la alin. (6) atrage reluarea plăţii drepturilor, începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligaţia, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării.
(8) În vederea aplicării prevederilor alin. (7), beneficiarii drepturilor transmit agenţiei teritoriale copia actului eliberat de autoritatea administraţiei publice locale prin care se face dovada achitării obligaţiilor de plată către bugetul local.
9) În situaţia în care, până la sfârşitul perioadei prevăzute la alin. (6), nu sunt achitate obligaţiile faţă de bugetul local, drepturile prevăzute la art. 2, art. 7, art. 31 alin. (1) şi (2) şi art. 32 alin. (1) lit. c) şi d) încetează.
(10) În situaţia în care în perioada de suspendare prevăzută la alin. (6) dreptul încetează, iar persoana îndreptăţită aduce în această perioadă dovada prin care se confirmă plata obligaţiilor faţă de bugetul local, plata drepturilor se face numai pentru perioada cuprinsă între data suspendării drepturilor şi data încetării acordării acestora. (11) Suspendarea, reluarea şi încetarea drepturilor se fac prin decizie a directorului executiv al agenţiei teritoriale.

In speta:
- indemnizatia pentru CCC nu poate fi executata silit decat pentru sumele incasate necuvenit reprezentand indemnizatie CCC

- neplata impozitelor şi taxelor locale faţă de bugetul local pentru bunurile pe care le deţin în proprietate conduce la suspendarea pe o perioadă de 5 luni a platii indemnziatiei CCC

- relaurea platii se va face începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligaţia, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil annamaria26 annamaria26 buna! daca mama intra in concediul de crestere copil si sotul are amenzi de plata i se opreste indemnizatia mamei?chiar daca ei au domicilii separate?multumesc ... (vezi toată discuția)
Suspendarea indemnizatiei pentru ccc in caz de neplata a datoriilor catre bugetul local ana_maria_s ana_maria_s Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca sotul meu are datorie catre stat (mai exact Primarie) pentru un impozit pe masina neachitat de aproximativ 4 ani, eu ... (vezi toată discuția)
Incetare plata indemnizatie crestere copil crutescualexandra crutescualexandra buna seara, am o problema, avem la primarie o atorie de 1500 lei privind impozit teren cladire si masina, am primit un plic de la primarie ca daca nu platim ... (vezi toată discuția)