avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim pe econimoe studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim pe econimoe studii superioare

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca marirea minimului pe economie de la 1 mai, se refera si la minimul pe economie pentru studii superioare.Pentru ca altfel nu e o marire generala pentru toate minimurile pe economie...ci doar pentru cei ce nu au studii superioare sau sunt incadrati ca neavand.
Va multumesc!
HG 1017/2015
Art. 1. - Începând cu data de 1 mai 2016, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se stabilește la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.
Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Prin urmare, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii .

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la salariu minim Constantin Doralisa Constantin Doralisa Este normal ca avand o calificare cu cursuri specifice meseriei pe care o desfasor cu responsabilitati la locul respectiv de munca in condiții destul de grele ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu Andrei Fran Andrei Fran Buna! As dori sa stiu cu cat trebuie sa fiu platit pe luna , tinand cont ca lucrez 8 ore in fiecare zi a lunii?! Nu am zile libere niciodata! Care este salariu ... (vezi toată discuția)
Salariu absolvent studii superioare DragosNess DragosNess Buna ziua, lucrez intr-o firma de retail iar in prezent am salariul brut de 1600lei. Anul acesta am absolvit si facultatea de stiinte economice, program de ... (vezi toată discuția)