avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Suma nedecontata la banca de catre comerciant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Suma nedecontata la banca de catre comerciant

Salutare. Acum vreo doua saptamani m-am trezit in cont cu o suma de bani, nestiind de unde provine am sunat la banca sa ma lamureasca dar nu am primit nici un raspuns clar. Astazi in data de 05.05 am descoperit ca mi-a fost retrasa o suma de bani in valoare de 100 de lei si am ramas si cu contul pe minus. Cea din callcenter a incercat sa ma lamureasca ca defapt comerciantul nu a retras suma de bani si banii au fost deblocati automat de catre banca, ulterior s-au trezit ca vor banii si au facut retragerea. Mi se pare total aiurea ce s-a intamplat mai ales ca eu acum am ramas fara nici un ban si sunt nevoit sa fac foamea. Ce as putea face in cazul acesta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: costinmike , utilizator 21:56, 9 Mai 2016
Sa inteleg ca ati facut cumparaturi de la o firma, ati platit cu cardul, au fost ceva probleme cu decontarea, probleme care pana la urma s-au rezolvat iar firma respectiva si-a incasat banii pentru produsel vandute. Nu vad cum v-a afectat aceasta situatie. Daca nu erau probleme si banii erau luati din prima aveati mai multi bani pe card si nu mai faceati foamea? Eu cred ca ati cheltuit niste bani care nu erau ai dvs. iar acum trebuie sa-i restituiti. Asta puteti face, sa acoperiti deficitul de pe card.
Nu erau banii mei si nu ma bucur sa-mi apara in cont bani. Ti se pare normal sa te trezesti dupa cateva luni cu contul pe minus ca s-a trezit comerciantul ca are de luat bani din urma?? Crezi ca eu stau sa verfic contul mereu sa-mi notez pe hartie fiecare banut pe care il am. Sunt dezamagit de banca asta chiar daca e de renume. Si am de gand sa renunt la serviciile lor si de acum incolo banii cash la putere. Sunt chiar suparat si nu stiu unde sa apelez, vreau sa le fac o reclamatie ceva...
Faptul că ați folisit banii despre care știați că nu vă aparțin este culpa dumneavoastră și, trebuie să știți, constituie infracțiune ce se pedepsește cu închisoarea. Banca nu trebuie să vă țină socoteala banilor din cont. Doar dumneavoastră trebuie să faceți asta. Succes!
costinmike a scris:

Nu erau banii mei si nu ma bucur sa-mi apara in cont bani. Ti se pare normal sa te trezesti dupa cateva luni cu contul pe minus ca s-a trezit comerciantul ca are de luat bani din urma?? Crezi ca eu stau sa verfic contul mereu sa-mi notez pe hartie fiecare banut pe care il am. Sunt dezamagit de banca asta chiar daca e de renume. Si am de gand sa renunt la serviciile lor si de acum incolo banii cash la putere. Sunt chiar suparat si nu stiu unde sa apelez, vreau sa le fac o reclamatie ceva...


In situatia ta financiara, pentru care suma de 100 lei face diferenta dintre "facut foamea" si normal, ar fi bine "sa-ti verifici contul in fiecare zi si sa-ti notezi pe hartie fiecare banut pe care il ai", cat il mai ai. Eu asa fac, dupa fiecare achizitie mai importanta cu cardul fiindca, nu stiu daca ai observat, la acordarea cardului, ai semnat un contract de multe pagini, cu pasaje scrise cu font de 6, pe care nici nu l-ai citit si pe care, chiar daca l-ai fi citit, mare lucru nu ai fi inteles.

Am cumparat odata de la eMag un telefon mobil, cu optiunea 12 rate lunare fara dobanda dar, din motive de server, a fost inregistrata de doua ori - Black Friday, servere ultrasolicitate, etc. -. Am lamurit-o la ridicarea produsului, o tranzactie a fost anulata si ce sa vezi: eMag mi-a "returnat" in cont contravaloarea achizitiei anulate. Deci m-am trezit in cont cu aproape 2000 lei, pe care urma sa-i platesc, in 12 rate lunare, fara dobanda! :) Avantajos "imprumut", nu? Dar am preferat sa sun la banca imediat, mi-au multumit, si au restabilit situatia la normal.

Foarte bine daca vrei sa renunti la serviciile bancii, piata este libera, cred ca vor reusi sa-si revina dupa pierderea unui client atat de profitabil. Reclamatie poti sa le faci unde vrei, este un drept constitutional, poti sa incerci si cu acatiste. Dar, mai inainte, incearca sa citesti contractul... :) RFM
Bancile serioase retin suma datorata in momentul cumpararii ,nu asteapta cererea de decontare din partea comerciantului .
Sistemul bancar se bazeaza pe incredere ;daca verifici zi de zi si ceas de ceas ce s-a intanmplat cu bani tai care sunt in custodia bancii numai incredere nu poate fi numita .
Oricum ,daca fac cumparaturi dese cu cardul nici nu le mai tin sirul . la inceput am urmarit cum se fac deconturile si am observat ca :
-astazi fac cumparatura a de la x ,bani se rezerva instant (este in cont dar titularul contului nu mai are acces la ea) iar decontul efectiv se face peste o saptamana ;
-a doua zi fac cumparatura b de la y bani se rezerva instant iar decontul efectiv se face peste 3 zile .
In cazurile cumparaturilor in valuta contului ,suma rezervata e aceeasi cu suma decontata ;in cazul platilor in alta valuta decat cea a contului ,suma rezervata difera intodeauna cu suma decontata si asta datorita diferentei de curs valutar .
Deci retragerea efectiva nu are de-a face cu plata catre un comerciant , bani pt aceea plata au fost rezervati la momentul platii .
Printr-o adresa cereti bancii pe un ton politicos dar ferm lamuriri asupra acestei tranzacti . Posibil sa fie vorba de o dubla plata ,deconturile pt sume mici se fac automat.
Din moment ce statul a hotarat cosul zilnic in contravaloarea unui bon de masa ,se poate spune ca faci foamea pt 100 lei . dealtfel e vorba de a fi cu contul pe minus si nu de 100 lei neaparat dar la cine-i prisosec banii contul meu e RO 1234 XXX 32056743 . :D
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2016
mottofreee, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata din cont bancar neautorizata colyro colyro Buna seara Ma aflu in ipostaza in care nu stiu cum sa reactionez. In urma cu putin timp am cumparat produse de la emag cu cardul si pe unele le am ... (vezi toată discuția)
Comisioane cristinutz09 cristinutz09 Buna seara, si imi cer scuze de deranj, apelez la dumneavoastra, neobisnuit cu astfel de situatii, caut un pic de ajutor. Mentionez ca am doua carduri la o ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac un card de credit de la bt și am fost azi dar după ... catalinciprian catalinciprian Vreau sa fac un card de credit de la bt și am fost azi dar după ce am ajuns acasă am aflat ca este o vrăjeală dar cei de la banca nu mi.au explicat asa ... (vezi toată discuția)