avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangere impotriva fostului angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangere impotriva fostului angajator

buna ziua! astazi a venit un inspector de munca la mine la servici, mi a prezentat un dosar cu o plangere a fostului angajator impotriva mea. In acel dosar se gasea plangerea propriu-zisa in care era scris prejudiciul de 380 euro si cam 300 lei, incetarea ctr de munca cu acordul partilor, si cateva pagini printate cu convorbirile mele cu celelate colege ( lucram la o agentie de turism). Maine dimineata cand am sa merg la politie as dori sa fac o plangere. Se poate sa fac sub mai multe acuzatii?
1) Acuzatii false ( intrucat nu mi-a dat nota de lichidare cand am plecat cu suma datorata care era de 300 de eur , acum brusc am citit ca s a marit la 380 euro.
2) Violarea corespondentei: acea adresa era cea personala de email, nu avea dreptul sa sparga mailurile

Nu am semnat nimic de predare primire, nici cand m am angajat, nici cand am plecat, iar cartea de munca mi am ridicat o fara probleme.

Astept cateva sfaturi.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 13 August 2009
buna ziua! astazi am fost la politie, am dat o declaratie scrisa acolo pe loc, apoi am facut o plangere prealabila de acasa in exemplare ( din care unul cu nr de inregistrare de la politie), in care, ca fost angajat, i-am adus fostului angajator urmatoarele acuzatii...acuzatii false (pretindea sume diferite de bani la date diferite, cand 300 cand 380 euro, chiar daca eu i-am solicitat sa-mi inmaneze o decizie de imputare sau nota de lichidare in care preciza exact suma pretinsa). In dosarul de ancheta prezentat de inspector unde se aflau acuzatiile ce mi se aduc, se afla plangerea propriuzisa fara a fi anexat nici un document financiar contabil care sa sustina suma pretinsa.
De asemenea : Haruire morala si violarea corespondentei electronice ( acesta nu avea dreptul de a deschide si a sustrage conversatii mai ales ca adresa de mess era una personala).
Mentionez ca acesta nu a inclus in dosar fisa postului de agent de turism, ci cea de secretara. Eu am lucrat la inceput ca secretara, apoi ca agent de turism ( chiar daca inca de la inceputul activitatii vindeam servicii turistice, avand functia de secretara).
Va cer un sfat: sa imi angajez acum un avocat sau astept solutionarea plangerii mele?
Multumesc
Solutionarea plangerii dvs are de parcurs un drum lung ... este bine sa luati legatura cu un avocat inca de pe acum , deoarece poate ajuta la solutionarea mai rapida a plangerii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada pt. intarziere babar babar Buna ziua Sper ca am postat acolo unde trebuie problema mea. Am primit un SMS de la fostul meu sef, ca ma va da in judecata, ca firma a fost penalizata pt. ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala! razvandicu razvandicu As dori sa va cunosc parerea la urmatoarea problema!Ca sa existe raspundere patrimoniala a salariatului trebuie sa existe un prejudiciu real adus ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu Albocs1 Albocs1 Ce se intelege prin prejudiciu cauzat de un angajat (daca exista prevederi legale asupra valorii prejudiciului). Cum se poate dovedi vina sau nevinovatia unei ... (vezi toată discuția)