avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna seara!
problema mea este de fapt problema parintilor mei si suna asaÑ
-bunica a ramas vaduva si s afacut succesiunea prin care sa decis ce revine bunicii si celor doua fiice(una dintr ele mama mea).Mama a ramas in casa in casa cu bunica si tatal meu,iar sora mamei si-a urmat drumul in viata.Succesiunea dupa mortea bunicului sa facut inainte de anii 70.Intre timp parintii mei au renovat casa,au marit-o si bunica le'a facut act de vinzare cumparare pe pertea ei.
Problema cea mare este ca nu sa iesit din indiviziune cu sora mamei.Sunt 2 coproprietare una cu un procent si una cu mai putin,insa nu se stie de unde pina unde are una si de unde pina unde cealalta.Impozitul,de zeci de ani este platit doar de mama mea,pe intreaga proprietate.Nici macar carte funciara nu au pentru ca nefiind matusa de acord nu putem apela la o firma de specialitate.Cine ma poate sfatuii incotro sa o luam?pentru ca am vrea sa pun totul in ordine inainte sa decedeze parintii mei,care au peste 70 de ani.
Am incercat sa incheiem o intelegere cu matusa,insa a sus ca atita timp cit traieste nu semneaza nimic.

Multumesc,
Elena
Cel mai recent răspuns: elenamartinez , utilizator 18:23, 7 Mai 2016
Prin proces veți lamuri situația.
Este insa destul de complicat și de durata.
In cazul dvs. este clar ca va trebui sa rezolvati problema numai pe calea unei actiuni in instanta.
Va trebui sa deschideti o actiune de iesire din indiviziune, impotriva matusii.
Daca imobilul respectiv nu este comod partajabil in natura si tinand cont ca parintii dvs. detin o cota mai mare din casa, iar matusa mai mica, precum si de faptul ca parintii dvs. au locuit din totdeauna acolo, au facut imbunatatiri, renovari, etc... veti solicita instantei sa se atribuie imobilul parintilor dvs. urmand ca acestia sa-i dea o sulta (despagubire) matusii echivalenta cu cota-parte ce o detine.
Apoi veti putea face si cartea funciara.
Buna ziua!
la ce cheltuieli fixe ma pot astepta?ma refer la taxe fixe nu la onorariul unui avocat.
Multumesc,
Elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi egale ale nepotilor cu cele ale copiilor in caz de mostenire flori9 flori9 In urma decesului bunicii mele, s-a facut succesiunea astfe: 1/2 revine mamei mele, iar 1/2 matusii mele (sora mamei), insa nu s-a facut partajul. Acum mama ... (vezi toată discuția)
Exista următoarea speță : străbunicul meu, tatăl bunicii ... tcdcostinel tcdcostinel Exista următoarea speță : Străbunicul meu, tatăl bunicii mele, după moartea străbunicii ( anul 1974) s-a recăsătorit. Împreună cu noua soție, pe ... (vezi toată discuția)
Problema este asa: bunica mea proprietara, bunic decedat! avea doi ... CristinaP90 CristinaP90 Problema este asa:Bunica mea proprietara,bunic decedat!Avea doi copii Tatal meu si sora lui.Tatal meu a decedat inaintea bunicii.Am ramas eu si mama (fiind ... (vezi toată discuția)