avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... judecatorul care se pronunta pe fond devine ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

judecatorul care se pronunta pe fond devine incompatibil sa se pronunte pe ordonanta?

intr-un litigiu de fond, am introdus si o cerere de ordonanta presedintiala.
Ambele au fost repartizate aceluiasi complet.
Daca instanta solutioneaza ordonanta, o sa formuleze abtinere de la solutionarea fondului?
Sau o sa formuleze abtinere de la solutionarea ordonantei?
Sau nu e deloc incompatibila??
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:32, 9 Mai 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Intr-adevar, nu este prevazut expres ca ar fi incompatibil in atare situatie...

Insa, poate sa invoce art. 42 alin. 1 pct. 13. atunci când există alte elemente care nasc în mod întemeiat îndoieli cu privire la imparţialitatea sa.

ceea ce poate fi invocat practic in orice situatie.

E plauzibil.???
Da, se considera ca nu exista incompatibilitate în aceste cazuri.
Pot exista și soluții diferite intre fond și ordonanta.
Ce-mi mai bine ar fi sa fie judecător diferit pentru cele doua procese dar nu se întâmplă asa în mod obligatoriu.

Lipsa de imparțialitate va da dreptul la o cerere de recuzare.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extinderea urmaririi penale cu privire si la alte fapte aidu aidu Am facut plangere pt abuz in serviciu si fals intelectual, pt care s-a inceput urmarirea penala. Intre timp, am mai completat plangerea si cu fapte de fals ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)
Recuzare judecator geo-vem geo-vem Am avut o cauza in contencios judecata de domn judecator care m-ia respins cererea pe fond,iar in recurs am intors decizia si am castigat definitiv,la ... (vezi toată discuția)