avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obtinere carnet / dovada
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obtinere carnet / dovada

Buna ziua ,

Carnetul mi-a fost suspendat acum 3 luni , si sunt acuzat intrun proces deschis , alcohol la volan 1,10 in sange . am produs un accident fara victime fiind doar eu implicat, si pagubele materiale au fost recuperate a doua zi .

Intrebarea este , daca procesul pana cand primesc sentinta finala , dureaza 2 ani de acum incolo , eu nu pot sa imi scot dovada ca sa pot conduce pana atunci ?

Nu mi se pare corect , sa astept 1 an sau 2 , dupa care sa primesc sentinta inca vreo 2 ani , pentru ca pe judecatori nhu prea ii intereseaza de cat timp ti-e suspendat permisu , si chiar am nevoie de permis deoarece lucrez si in domeniu .

Astept un raspuns ferm de la cei care au mai patit , sau care stiu raspunsul , daca exista vreo sansa sa primesc dovada pana cand se finalizeaza procesul .

Multumesc anticipat .
Nu veti primi sigur inchisoare cu executare, cel mult veti primi cu suspendare.
Puteti primi si amanarea executarii pedepsei, ceea ce inseamna ca nu va fi anulat permisul de conducere. In primul rand trebuie sa va angajati un avocat pentru a avea sanse sa primiti o pedeapsa mai blanda. Daca sunteti unic sustinator al familiei iar veniturile depind de detinerea permisului de conducere, functie si de circumstantele producerii accidentului si de clementa instantei de judecata si de o aparare buna puteti obtine amanarea executarii pedepsei si sa ramaneti cu permisul neanulat.
cyan a scris:n
ndolimp a scris:n
nputeți formula o cerere la procuror sau instanță pentru prelungirea dreptului n
nnIn ce conditii se poate admite prelungirea din moment ce dovada este fara drept de circulatie?nn
nn

Legea nu mai leagă în mod direct și expres prelungirea dreptului de circulație de cerința că dovada înlocuitoare să prevadă acest drept, din contră prevăzând expres că se acordă prelungirea și în cazul infracțiunii prevăzute de art. 336 Cod penal prin trimiterea expresă la alin. (1) lit. b.
Alin. (6) nu face nicio distincție între făptuitorii care au primit dovada cu drept de circulație și cei care au primit dovada fără drept de circulație, altfel ar fi existat o excludere expresă a faptelor pentru care se emite dovada fără drept de circulație. Însă, menționarea în alin. (6) a TUTUROR faptelor pentru care se prelungește dovada (prin sintagma „titularului permisului de conducere reținut în condițiile alin. (1) lit. b)”), fără nicio distincție sub aspectul tipului de dovadă ce este emis de către POLIȚIE, conferă dreptul procurorului / judecătorului să dispună prin ordonanță /încheiere prelungirea dreptului de circulație în baza prezumției de nevinovăție.

Situația expusă de dvs. a fost valabilă până la decizia nr. 742/24.06.2008 a Curţii Constituţionale, dispozițiile art. 111 alin. (6) din OUG nr. 195/2002 au fost declarate neconstituţionale, iar alin. respectiv a fost modificat în mod esențial.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2016
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat
In acest caz inseamna ca ar avea sanse de primire a unei dovezi cu drept de circulatie pana la finalizarea dosarului lunad in considerare lipsa antecedentelor la regimul rutier si faptul ca locul de munca depinde de permis.
Șanse sunt foarte mari, depinde de modalitatea în care va fi motivată și susținută această cerere. Prelungirea dreptului de circulație cu 30 de zile se face prin ordonanta dată de procuror în faza de urmărire penala și prin încheierea data de instanță în faza de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare dovada cu drept de circulație RalucaDas RalucaDas Buna seara! M am confruntat cu 2 dosare penale. 1- circulând cu numerele provizorii expirate 2- circulând cu dovada expirata de 1 zi, ... (vezi toată discuția)
Conducere motocicleta cu permis cat.b Andrei088 Andrei088 Buna ziua, Anul trecut pe 23-08-2014 am condus o motocicleta fara a avea categoriea corespunzatoare si ma oprit politia. Iar anul acesta in 03.03.2015 am ... (vezi toată discuția)
Dovada fara drept de conducere !? Szili Nagy Szili Nagy Am savarsit fapta mentionata la art 334 al 1. Ce dovada trebuia sa primesc, cu sau fara drept de conducere? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)