avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa auto pe instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa auto pe instanta

el a platit taxa iar eu cumpar masina ...in pretul masinii se gaseste si taxa de mediu,automat pretul scade cand taxa e neplatita la vanzarea masinii...eu,cumparator ,dupa noua lege pierd de doua ori:odata la cumparare ca am platit un pret mare (taxa )si adoua oara la vanzare ca trebuie sa o dau mai ieftin ,nu are taxa platita..e recuperata de cel ce mi-a vandut masina ,adica ulterior vanzarii

eu cred ca atunci cand vinzi masina si asa e normal, sa pierzi si toate drepturile asupra bunului...Cand se vinde bunul il vinzi cu tot ce i-ai adus ca imbunatatiri,taxe etc si-i cresti pretul, e normal.
Vine o lege si ii da dreptul fostului prop. sa recupereze o taxa si tu perzi deja din valoare bunului ...NU E NORMAL..el si-a pierdut dreptul de proprietate. E ca si cum ai vinde casa , dar dupa o vreme vine statul si spune: daca ai sadit tu copacii ca proprietar , ai dreptul sa-i iei rodul , sa-i tai ,sa le faci ce vrei ..iar cel ce ti-a cumparat casa si curtea ...sa fie de capul lui..cand va vinde bunul va fi in pierdere ...poate o sa-i dea statul si centrala ,aerul conditionat,o usa ..
eu am cumparat masina cu tot cu taxe..dreptul ar trebui sa mi se revina..am platit taxa in pretul de cumparare a masinii...nici el nu poate dovedi ca nu i-am platit taxa de mediu si nici eu nu am stipulat in contractul de vanzare asa ceva ca i-am dat banii...ci avem un pret de vanzare ,cumparare..
ca si incazul imobilelor..nu sunt trecute taxele,imbunatatirile etc.
poate-i tuna cuiva prin minte (legiuitorilor)sa returneze fostului proprietar taxa de intabulare,cadastrare a unei case si sa o platesc eu dinou..sau altaceva de genul taxelor
ce sanse sunt in instanta invocand acest motiv ?

DOAR ROMANIA POATE GANDI ASA...
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2016
tobosarulili, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism cu taxa recuperata doichitahorescu doichitahorescu Am cumparat un autoturism strain inregistrat Romania cu taxa platita. Pretul a fost negociat in acest sens. Dupa cumparare, fostul proprietar si-a recuperat ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina cu taxa recuperata,solutii de evitare a taxei la transcrierea pe viitorul proprietar flo1990b flo1990b Buna ziua,intentionez sa vand o masina care are taxa de inmatriculata recuperata de fostul proprietar...am cumparat masina gata inscrisa in 2012 cand nu exista ... (vezi toată discuția)