avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept de tutela pentru un copil de 1an 3 luni - mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept de tutela pentru un copil de 1an 3 luni - mama cu tulburare bipolară

Intrebarea mea este urmatoarea: care este posibilitatea de-i revoca mamei dreptul de tutela in favoarea tatei, in cazul in care mama este diagnosticata cu tulburare bipolara, si cum se poate cere examinare din partea instantei?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:45, 9 Mai 2016
Regula este ca autoritatea părintească să fie exercitată în comun de ambii părinți.
Instanța civilă nu poate obliga pe nimeni să meargă la IML, poate propune, poate hotărâ, dar nu poate obliga.
Conform constituției, mama are libertatea să poată refuza să se supună unui examen IML.
Dacă având o boală, a purtat în pântece 9 luni și a născut, poate fi în continuare o mamă foarte bună, care în comun cu tata să ghideze minorul.
Multumesc pentru raspuns!
IML este prescurtare pentru ce? Daca este diagnosticat de un psihiatru, este destul?
Cand a fost diagnosticata ? Care sunt manifestarile ? Pune in pericol concret dezvoltarea copilului ? Urmeaza un tratament ?
Sora mea l-a diagnosticat (Ea a facut doctoratul la Johns Hopkins University, MD, USA - psihiatrie). Insa ea nu practica in Romania.
gaz a scris:

Multumesc pentru raspuns!
IML este prescurtare pentru ce? Daca este diagnosticat de un psihiatru, este destul?

Nu este destul diagnosticul pus de un psihiatru, nici de mai mulți psihiatri, trebuie confirmat de IML, dar numai în situația când ar pune în pericol viața și integritatea fizică/psihică a minorului. IML este Institutul de Medicină Legală, și este recunoscut de instanțele de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestare boala inainte de 26 de ani alexandrubogdan1976 alexandrubogdan1976 Buna ziua, Sunt diagnosticat cu tulburare bipolara din 2009. Vreau sa scot un certificat de handicap. Cei de la Comisia de handicap mi-au spus ca boala ... (vezi toată discuția)
Modificări la legea sănătății mintale și a protecției ... Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Modificări la Legea sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice Articolul 5 b1) prin persoană cu dizabilități psihice se ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa fac sa contest un diagnostic pshiatric si decizia medicala asupra capacitatii de munca TruscaAlex TruscaAlex Buna ziua in anul 2014 am fost batut de politie si drogat cu cocaina am fost internat intr-un spital de pshiatrie unde fiind sub influenta drogurilor doctorul ... (vezi toată discuția)