avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Darea in plata pentru apartament executat
Discuție deschisă în Executare silită

Darea in plata pentru apartament executat

Buna dimineata
as avea si eu o intrebare despre aceasta lege de dare in plata.sotul meu a luat un credit acum 8 ani,el este titularul creditului,parintii fiind co platitori,giranduse cu apartamentul,valoarea creditului a fost de 86000 euro,apartamentul fiind estimat atunci la suma de 120000 de euro.Ratele la banca nu sau mai platit,am primit ordin de executare silita,nu s-a putut rezolva nimic si ni s-a luat apartamentul,ramanand si cu o datorie catre firma kruck(ei sunt cei care au preluat cazul).Intrebarea mea ar fii:cu aceasta lege data se poate prescrie datoria aceasta catre firma de recuperare,adica sa fim pe 0 si daca da care ar fii pasii ce trebuiesc facuti?
Va multumesc din suflet pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:31, 16 Mai 2016
Da. Executarea silită trebuie să înceteze.

va trebui făcută o acțiune în Instanță, în care să solicitați constatarea stingerii debitului.

Succes!
Dacă s-a finalizat executarea și nu ați urmat procedura nu e clar dacă beneficiați de prevederile legii după părerea mea.
Problema o constituie ca nu mai aveți imobilul.

Depinde cum se va interpreta art 11 din lege de către instante.

Echitabil ar fi sa beneficieze și cei care au fost deja executați silit pe imobile și le-au pierdut fără a respecta procedura prevazuta de lege.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:


Echitabil ar fi sa beneficieze și cei care au fost deja executați silit pe imobile și le-au pierdut fără a respecta procedura prevazuta de lege.


Pai, atunci echitabil pentru creditor ar fi sa primeasca imobilul ca doar asta presupune darea in plata. Sa se anuleze actele de executare si sa se repuna partile in situatia anterioara ma gandesc. Ca poate in procedura de executare s-a vandut imobilul la 50-75% iar prin darea in plata ar ajunge credkitorul sa primeaca imobilul la valoarea de piata...
Legea este suficient de clară încât să ne dăm seama că se aplică inclusiv imobilelor executate silit, pentru că spune
indiferent de stadiul executării silite

Este echitabil pentru bancă. Avea posibilitatea să adjudece în contul creanței, la 100 % sau măcar la 75 %, dar a preferat să o dea la 30 % și să spolieze în continuare debitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie crismiti crismiti Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit: 1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)
Cat poate dura o executare silita daca imobilul nu se vinde ? mdcc mdcc Buna seara, 1.cat timp poate sa te execute silit o banca,face publicatii de vanzare si imobilul nu se vinde?poate face executare silita la nesfarsit? (vezi toată discuția)
Fals adjudecatar interpretare cpc ContSters305985 ContSters305985 desi parae o problema de executare silita eu cred ca-i de procedura sunt creditor cu o creanta de 20% din valoarea imobilului scos la vanzare alt creditor ... (vezi toată discuția)