Depinde la ce'ti tre' valoarea reala.In principiu, valoarea reala este cea de piata, intr-un proces se stabileste printr-o expertiza dispusa de instanta,au si notarii o grila dar acolo valoarea este una minima in functie de care notarii stabilesc taxele notariale si onorariu.
Valoarea reala imi trebuie pentru a-i plati partea matusii mele ca sa-mi lase mie partea ei de mostenire. Daca am valoarea reala a apartamentului, ii spun cat inseamna jumatate si apoi ii platesc. Nu vreau nici sa fiu pacalit, nici sa pacalesc, vreau sa fie ceva corect. Nu poa' sa vina cineva priceput in domeniu si sa-mi spuna cam care-i valoarea apartamentului? E un apartament batranesc si mna... tre' schimbat TOT.
Mna, atunci, ce sa spun? Tre' sa vedeti cat face pe piata apart... Un' sa va duceti altundeva?
Revenind din scrieri pe scurt, mai pe lung valoarea reala a unui bun nu e reglementata nicaieri. Nici cea de piata.
Valoarea bunului dintr-un act o stabilesc partile, de comun acord. Atunci cand matusa nu se crede pacalita si nici dv. pacalit, acolo unde se intalneste cererea cu oferta se formeaza un... pret real.
Pretul trebuie sa nu fie ridicol raportat la bun.