avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

buna ziua! Cum se poate obtine certificatul de mostenitor la un notar dand declaratie pe proprie raspundere ca nu mai exista alti mostenitorii sau cum ? nu se fac verificari...ceilalti mostenitori exclusi ce pot face?
da, doar ea si copilul mostenesc pe fratele dvs. cand a decedat fratele dvs?
fratele a decedat acum la inceputul lunii mai, dar fratele cedase mamei partea lui de mostenire de pe urma tatalui inainte de a se casatori cu ea ...intrebarea mea este dupa ce mama nu va mai fi o mostenim doar noi cei doi frati si copilul fratelui decedat ...sau si sotia fratelui decedat poate veni la mostenire ?
Dupa mama dvs veti mosteni copii si copilul fratelui predecedat.
va multumesc! asta voiam sa stiu ca daca avea si sotia drept de mostenire atunci automat veneau si ceilalti copii ai ei pt ca o mosteneau pe ea....acum ea fiind unica mostenitoare a fratelui decedat ii mosteneste toate drepturile banesti ,conturile(care nu sunt deloc de neglijat cateva sute de milioane) si pe care ea le gestioneaza acum dupa bunul plac...macar daca ar gandi sa i puna o parte din ei la cec ,banca pe numele ultimului fiu care are doar patru anisori si sunt de pe urma tatalui lui si nu se cuvin celorlalti copii ai sotiei(fratii lui vitregi)....mi se rupe sufletul pt bietul copilas da doar mama lui poate decide pt el......cand faci patru copii cu patru barbati.....si ii lasi fara sa ti pese de ei...doar ultimi doi ii are alaturi....te mai poti numi mama?......o situatie destul de trista pt noi fratii ,dar mai ales pt mama noastra care pe langa faptul ca si a pierdut fiul, a ramas acum in casa cu nora(sotia fratelui decedat care ii face zile fripte mamei) si cei doi copii unul al ei din a treia casatorie si cel de al patrulea al fratelui care are 4 anisori....
daca fratele a renuntat in favoarea mamei, dupa decesul tatei, deci mama este singura proprietara a imobilului, deoarece si ceilalti frati ati renuntat in favoarea dansei, nu cumva nora poate fi data afara? sau macar amenintata, ca sa se poarte macar mai bine cu mama ....

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar dumitrugj dumitrugj Buna ziua! problema mea este una delicata.....daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns....va multumesc anticipat! Acum cateva luni fratele meu a decedat. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dumitrugj dumitrugj buna dimineata! am si eu o problema daca ma poate lamuri cineva.....tatal meu a decedat in urma cu 22 de ani .nu am dezbatut succesiunea atunci dar in urma cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi ce revin in urma decesului parintilor nancyadina nancyadina Parintii mei au avut 3 copii. In urma decesului tatalui in 1994 s-a facut succesiunea iar partea ce mi-a revenit am cedat-o de buna voie fratelui meu care ... (vezi toată discuția)