avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie nou-nascut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie nou-nascut

Buna ziua,

Sotia are i.i. (intrepr. individ.) care desfasoara activitate neintrerupta de aprox. 5 ani si avem un copil nascut in 3 ianuarie 2016. Sotia nu a avut activitate comerciala in 2016 iar cei de la plati ne-au respins dosarul pentru acest motiv, ca nu avem 12 luni anterioare nasterii copilului de profit desi vorbim de 3 zile (1.2 si 3 ianuarie). i.i-ul si-a intrerupt activitatea comerciala pe motiv de nastere copil in februarie 2016.

Va rog sa ne sfatuiti, cazul este in Sibiu.

Raspunsul a venit in 12 mai 2016 pe oug 111/2010 art.2.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2016
ytsejam, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 13 Mai 2016
1. Nicaieri in legislatia pentru CCC nu se pomeneste de profit ci numai de venit.

2. Daca nu va intelegeti cu cei de la AJPIS faceti o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
tudorvaleriu a scris:

1. Nicaieri in legislatia pentru CCC nu se pomeneste de profit ci numai de venit.

2. Daca nu va intelegeti cu cei de la AJPIS faceti o sesizare la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

Aveti dreptate e vorba de venit si nu profit. Dar am declarat zero.

Inca o intrebare: Ce ar trebui sa atasez in mailul catre anps in cazul in care nu rezolv situatia?

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2016
ytsejam, utilizator
In sesizarea adresata ANPIS veti mentiona toate problemele cu care v-ati confruntat la AJPIS, puteti face trimitere si la textul de lege mentionat mai sus si solicitati luarea de masuri legale pentru solutionarea problemei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 111/2010 antohiadriana antohiadriana Potrivit OUG mai sus amintita,eu fac parte din categoria persoanelor cu venit din activitati independente supuse impozitului,venit realizat in ultimile 12 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si activitate pfa Cristina1205 Cristina1205 Buna ziua, am contract individual de munca si sunt in concediu crestere copil incepand cu data de 21 octombrie 2013, data de la care beneficiez si de ... (vezi toată discuția)
Ccc cu contract de agentie imecs imecs buna. Am o mare problema, am realizat venituri cu contract de agentie ca persoana fizica autorizata , pe baza de comision. Am ales 16%, dupa care societatea a ... (vezi toată discuția)