avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizii Director general sau administrator firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizii Director general sau administrator firma

Buna ziua,

M-ar interesa sa stiu daca este legal ca un director general sau un administrator de firma sa iti ordone sa faci activitati care nu tin de fisa postului/specificul postului pe care esti angajat. De ex. eu sunt angajata pe postul de specialist calitate, dar mi s-a ordonat sa ma ocup de situatia etichetelor cu coduri de bare care se lipesc pe produse in ultima faza a productiei, aceasta pe motiv ca controlorii CTC lipesc oricum o eticheta de control pe produse si mai pot sa se ocupe si de lipirea etichetelor cu coduri de bare.

De asemenea ma intereseaza sa aflu daca este legal sa se realizeze schimbarea locului de munca al unei persoane intr-o firma prin simpla decizie a directorului general.
Din cate stiu eu orice schimbare de loc de munca intr-o firma trebuie sa se realizeze cu acordul partilor, nu prin acord unilateral (director/patronat).

Va rog sa-mi indicati si legile/articolele din care reiese ilegalitatea situatiilor de mai sus.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 14 Mai 2016
Prin delegarea de competente nu se incalca art.41 C.mun. , iar o astfel de decizie se poate contesta in instanta.
Prin delegarea de competente va referiti la delegarea mentionata in Codul muncii - modificare temporara de maxim 60 de zile calendaristice sau la ce anume? Mai exista notiunea de delegare si codul de procedura penala din cate am gasit eu.
Va referiti la alte legi in care este folosit acest termen de delegare de competente? Daca da va rog sa le indicati pentru claritate.
[ link extern ] /
Ce este delegarea?

Delegarea nu trebuie cnfundata cu delegarea de atributii care are loc la acelasi loc de munca iar salariatul inlocuieste pe o perioada determinate un alt salariat, preluandu-I functia.Cu alte cuvinte, delegarea de atributii inseamna schimbarea temporara a functiei cu o alta functie, la acelasi loc de munca.

De asemenea, delegarea nu poate fi confundata nici cu delegarea de competenta, care consta in renuntarea unei atributii esentiale ale unei functii.

Un termen foarte uzitat pntru a defini deplasarea in interes de serviciu, este delegatia.

Delegarea se defineste ca fiind exercitarea temporara a atributiilor de serviciu in afara locului de munca a salariatului, din dispozitia unilaterala a angajatorului.

Delegarea se poate dispune ori de cate ori interesul societatii o cere, salariatul trebuind sa isi exercite atributiile la o alta locatie aratata de catre angajator.
Cunosc ce inseamna delegarea si delegarea de competenta sau de atributii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea contractului de munca prin delegare aidu aidu Urmeaza sa solicit instantei pronuntarea unei hotarari partiale, cu privire la capul de cerere de anulare a deciziei de incheiere anticipate a delegarii, ... (vezi toată discuția)
Concediere prin desfiintare de post Cris_M Cris_M Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt drepturile unui angajat in caz de concediere prin desfiintare de post. Angajatorul are obligatia sa mute angajatul pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o problema la serviciu. am fost două săptămâni ... gelu27 gelu27 Buna ziua! Am o problema la serviciu. Am fost două săptămâni in concediu medical (fizioterapie, coloana si genunchi). Precizez faptul ca lucram pe ... (vezi toată discuția)