avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Buna seara. Sotul meu are o fetitade 13 ani din prima casatorie careia ii da 25% din venitul sau .Acum, de 2 luni ne-am mutat in Anglia si deja suntem terorizati de foata sotie care vrea 25% din venitul de aici. Ma puteti ajuta si pe mine, nu stim cum sa procedam si cat trebuie sa-i dam. Va multumesc
Daca nu stiti, va uitati pe hotarare, acolo scrie cat trebuie sa "ii dati".
Daca scrie in suma fixa plati acea suma cu riscul ca femeia sa il actioneze pe tata in judecata pt a plati suma raportata la veniturile actuale si daca va castiga, veti plati si din urma.
Daca scrie in procent de 25% din veniturile realizate, e clar ca trebuie sa ii dati raportat la cat castiga tatal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2016
gi-jane2, moderator
Pe hotarare scrie 25% din venit dar ma gandeam ca nu se aplica si daca esti in alta tara. Oricum mi se pare enorm sa-i dam 25% din venitul de aici din Anglia, raportat la banii nostrii este foarte mult si plus de asta si viata aici este destul de scumpa.Oricum va multumesc mult .
Dacă scrie 25% e stabilit cotă procentuală, nu aveți ce face așa prevede legea. Dumneavoastră puteți încerca prin instanță să obțineți un procent mai mic, sau o sumă fixă la un procent sub 25% prin invocarea stabilirii nevoilor copilului, dar poate fi doar o încercare fără să vă garanteze nimeni că ați putea convinge instanța să schimbe hotărârea ținând cont de schimbarea împrejurărilor.
O altă posibilitate ca exemplu, dacă în viitor veți mai avea și împreună un copil în întreținere, se va reduce procentul la 16% pentru cel din România.
Cum ar putea afla fosta sotie unde lucreaza tatal si cat are salariu ? Nu are cum. Platiti in continuare cat plateati cand era salariul in Romania.
alinamitu1982 a scris:

Buna seara. Sotul meu are o fetitade 13 ani din prima casatorie careia ii da 25% din venitul sau .Acum, de 2 luni ne-am mutat in Anglia si deja suntem terorizati de foata sotie care vrea 25% din venitul de aici. Ma puteti ajuta si pe mine, nu stim cum sa procedam si cat trebuie sa-i dam. Va multumesc



Stimata doamna, fiind si eu un copil care a trecut prin divort si o mama care la randul sau a ramas cu un copil din divort, va spun ca sotul dv ramane tatal biologic cel putin, toata viata, indiferent pe care continent se afla. Iar pensia de intretinere este dreptul copilului. Este usor sa faci copii si apoi sa-i abandonezi cand iti vine cheful. Daca dv ati trece prin asta ca mama sau copil abandonat, ati cunoaste suferintele unui astfel de suflet. Si nu vorbim doar de banii, ci de lipsa tatalui din viata copilului, de lipsa sa afectiva, spirituala, fizica. Cea financiara este partea cea mai mica si cel mai putin traumatica pentru un copil abandonat. Daca v-ati luat un asemenea barbat, care cu usurinta isi abandoneaza proprii copii, aveti grija sa nu ajungeti in locul fostei sale sotii... Cum va formati sotul, asa il veti avea. Ce sentimente si moralitate ii veti reusi sa-i insuflati, daca veti reusi, asa il veti avea.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
Alina2011, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere: cuantumul maxim depășește nevoile copilului iar pe mine m-ar pune în dificultate cu plata ratelor. cum aș putea proceda în acest caz? Adrian19851411 Adrian19851411 Buna ziua Din păcate eu și soția mea am ajuns in pragul unui divorț. Avem o fetița, și am o întrebare legată de pensia alimentara care trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alinciprian78 alinciprian78 in ianuarie tatal meu a decedat si am primit din partea administratiei ca ajutor de deces suma de 2000ron bani neimpozabili trecuti prin contabilitate,si am ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pensie alimentara CristineO CristineO sotul meu are un copil din casatoria anterioara, care este major, si la care i-am platit o pensie alimentara stabilita prin hotarire judecatoreasca. De citeva ... (vezi toată discuția)