avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj acord

Buna seara,

Am depus actiunea de divort impreuna cu sotul acum o luna si ceva, divort de comun acord care are termenul de infatisare 1 sept.
Avem de impartit 2 terenuri dintre care unul achizitionat prin credit ipotecar. Eu apar ca debitor si sotul co-debitor in contractul de credit. Am convenit ca terenul cu credit imi va ramane mie si celalat lui.Mentionez ca terenul cu credit avea valoarea cam 65 000 de eur acum un an creditul s-a facut pe 45 000 eur pe 25 de ani. Celalalt teren care il vrea el are o valoare f mica comparativa -in jur de 6 000 eur si e achitat integral.
Intrebarea noastra este cum sa facem exact asa numita "tranzactie" petrnu a nu plati taxe notariale (care ne-ar aduce la sapa de lemn) si totusi sa il scot pe el de pe acel contract de credit?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:43, 17 August 2009
Nu va mai bateti capul fiindca solutia nu se afla la noi ci la banca care v-a acordat creditul! Orice act ati face dvs nu este opozabil bancii daca ea nu isi da acordul! Contractul de credit este un contract bipartit intre banca, pe de o parte, si dvs si sot , pe de cealalta parte!
B-)
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Va recomand sa mergeti la banca, sa expuneti problema data si sa le spuneti varianta dv. de partaj. Apoi incheiati tranzactia pe care o depuneti pana la primul zi de infatisare, in instanta, pentru a va recupera taxele de timbru. ;)
Va multumesc!
O sa solicit o intalnire la sucursala unde am deschis creditul sa vedem ce spune banca.
La ce taxe de timbru va referiti? Inca nu am facut nimic clar/oficial cu partajul, doar divortul .
Taxele de timbru se refera la actiunea de partaj, care poate fi introdusa in timpul divortului sau dupa solutionarea acestuia, astfel incat sa impartiti bunurile si datoriile comune, in cazul in care calea amiabila este total exclusa.
Succes la banca! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj o27112008 o27112008 Cum ati vedea impartirea corecta intre soti, dupa 17 ani de casatorie a urmatoarelor: - masina 20 000 euro - apartament + bunuri = 56000 euro - casa 20000 ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)
Partaj cu intelegere cneazzu cneazzu Help! Divortez, iar in urma intelegerii cu sotia ii cedez acesteia ,in urma unei tranzactii , apartamentul cumparat prin credit ipotecar.titular de credit ... (vezi toată discuția)