avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs partaj bunuri comune

daca mi s-a respins cererea de apel (inca nu stiu motivele), la recurs mai pot invoca motivul ca hotararea ( sentinta) de la fond s-a dat de alt judecator decat cel care a participat la dezbateri? Si a doua intrebare: daca pot cere in cererea de recurs ca impartirea imobilului sa se faca in natura fiindca nu pot plati sulta.La interogatoriu ce mi s-a luat am fost de acord sa platesc sulta dar nu stiam ca va fi asa de mare si nu-mi pot permite. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 10:25, 25 Mai 2016
Imobilul se va imparti in natura, numai daca in urma expertizei efectuate, s-a constatat ca acesta poate fi comod partajabil in natura.

Daca imobilul presupune o unitate locativa compacta, ce nu poate fi impartita in doua, (astfel incat sa toate utilitatile sa poata fi separate, sa existe intrari separate , partile sa nu se deranjeze reciproc prin folosirea imobilului) atunci acesta va trebui sa fie atribuit uneia dintre parti, urmand ca aceasta sa plateasca sulta catre cealalta parte.

Daca o astfel de expertiza nu s-a facut la fond, atunci in recurs, nu se mai poate face.

Cam tarziu v-ati gandit ca nu puteti suporta sulta! :(
Intradevar nu m-am gandit ca in justitie se pot face astfel de "judecati'.Nu s-a tinut cont nici la fond nici la apel ca eu mi-am vandut apartamentul bun propriu ca sa fac casa cu pricina. Instanta a impartit totul la 2 , nu a contat ca s-a facut doar cu banii mei. Bataie de joc.
Probabil ca nu ati avut suficiente dovezi pentru a demonstra ca imobilul respectiv a fost facut in mod exclusiv cu contributia dvs. din vanzarea unui bun propriu.
am avut dovezi contractul de v-c si martori, si totusi........pare incredibil dar asa e.
Puteti formula recurs, motivul invocat de dvs. se incadreaza in preved. art.488(1)pct.2 NCPC-Motivele de casare.Nu mai puteti solicita in recurs ca impartirea imoblilului sa se faca in natura ptr. ca nu ati fi stiut cat de mare este sulta.

Alte discuții în legătură

Partaj netimbrat lipsa_id lipsa_id Unchiul meu a fost chemat in instanta de fosta nevasta...pentru impartirea casei in care au locuit...desi la divort ....a plecat....fara a avea vreo pretentie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am perdut la fond procesul de granituire iar apelul ... nelu b nelu b Buna ziua! am perdut la fond procesul de granituire iar apelul mi sa respins ca nefondat cu recurs in 30 de zile, mai exista vreo sansa sa castig la recurs? (vezi toată discuția)