avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs partaj bunuri comune

daca mi s-a respins cererea de apel (inca nu stiu motivele), la recurs mai pot invoca motivul ca hotararea ( sentinta) de la fond s-a dat de alt judecator decat cel care a participat la dezbateri? Si a doua intrebare: daca pot cere in cererea de recurs ca impartirea imobilului sa se faca in natura fiindca nu pot plati sulta.La interogatoriu ce mi s-a luat am fost de acord sa platesc sulta dar nu stiam ca va fi asa de mare si nu-mi pot permite. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 10:25, 25 Mai 2016
Multumesc d-le avocat Popescu Pot invoca motivul de casare direct in recurs? trebuia invocat in apel ,nu stiu de ce avocatul meu a trecut cu vederea acest fapt desi l-am spus ca judecatorul a fost inlocuit inainte de pronuntare.
Ce ati sustinut in apel si s-a respins prin hotarare puteti invoca in recurs.
Pt a face recurs la ce puncte din art 488 se incadreaza urmatoarele fapte: Instanta nu a motivat in niciun fel si a ignorat complet probele din dosar si martorii care au declarat ca imobilul s-a renovat din banii mei avuti din vanzarea apartamentului meu bun propriu.Judecatorul pur si simplu invoca motive care nu se regasesc in nicio declaratie a vreunui martor sau in vreun inscris. inventii pure( cum ca ar fi existat o conventie tacita ca imobilul sa fie bun comun desi la interogatoriu partea recunoaste ca doar eu am contribuit la cumpararea imobilului) De asemenea respinge cererea reconventionala prin care am cerut ca intimatul sa-mi achite 1/2 din ratele platite impreuna la creditul lui personal luat inainte de casatorie.Nu se face nicio analiza din care sa rezulte natura creditului daca e personal sau comun ,in schimb ma obliga sa achit 1/2 din soldul actual. Multumesc anticipat.
La recurs e mai complicat ... trebuie sa incadrez sustinerile in prevederile art.488 cod civil ca altfel mi se respinge.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
ContSters344547, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj netimbrat lipsa_id lipsa_id Unchiul meu a fost chemat in instanta de fosta nevasta...pentru impartirea casei in care au locuit...desi la divort ....a plecat....fara a avea vreo pretentie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am perdut la fond procesul de granituire iar apelul ... nelu b nelu b Buna ziua! am perdut la fond procesul de granituire iar apelul mi sa respins ca nefondat cu recurs in 30 de zile, mai exista vreo sansa sa castig la recurs? (vezi toată discuția)