avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala achitata - stergere mentiune din cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala achitata - stergere mentiune din cazier

Acum 4 ani am primit o amenda penala , pe care am platit-o cam dupa 6 luni de la pronuntarea instantei .
Acum am avut nevoie de cazier pentru angajare , si , surpriza , amenda figureaza inca in cazier .
Cum sa procedez sa se stearga aceasta mentiune ?
Mentionez ca locuiesc in Bucuresti , instanta care a pronuntat sentinta este din Dambovita , nu am sentinta , dar am originalul chitantei de plata a amenzii , care a fost depusa la instanta in momentul platii .
Multumesc frumos .
Rog raspuns urgent , pierd un loc de munca foarte bun !!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:10, 16 Mai 2016
Reabilitarea de drept in cazul amenzii penale intervine dupa un termen de 3 ani de la data platii ( achitarii ) cuantumului ei.

Art. 134 ( vechiul cod penal)
Reabilitarea de drept
Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept în cazul condamnării la amendă sau la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit nicio altă infracţiune.
Art. 136
Calculul termenului de reabilitare
Termenele prevăzute în art. 134 şi 135 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.

Pentru cei condamnaţi la pedeapsa cu amendă termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată sau executarea ei s-a stins în alt mod.
..........................................
Daca stiti exact ca acest termen s-a impliniit, incercati cu o cerere la serviciul de Cazier Judiciar prin care solicitati scoaterea din evidenta a pedepsei aplicate ca urmare a intervenirii reabilitarii de drept si anexati copia chitantei de plata a amenzii.
Daca nu se rezolva va trebui sa va adresati instantei de judecata si dureaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar habibic habibic in cat timp se sterge din cazier o condamnare la amenda penala ,cu suspendare? (vezi toată discuția)
Radiere mentiuni cazier judiciar EmilianL EmilianL Buna ziua, As dori sa va intreb cum decurge radierea mentiunilor din cazier in situatia urmatoare : persoana a fost condamnata la 3 ani inchisoare cu ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca / de drept DIANNE33 DIANNE33 Va rog sa imi oferiti un raspuns competent in problema \"reabilitarii judecatoresti sau de drept\" in speta dupa cum urmeaza: - o persoana a fost condamnata ... (vezi toată discuția)