Un proces verbal de contraventie poate fi lovit de nulitate absoluta daca este completat gresit?
În fapt,conform pv contraventie am fost sancționată cu amenda de 420 lei și reținerea permisului auto pe 30 zile pentru faptul că nu am acordat prioritate în sensul giratoriu. Am depus plangere la judecatorie.
Am primit intampinarea facuta de parat in care este scris gresit nr. de inmatriculare al masinii ex: AB-08-EFH iar in certificatul de inmatriculare nr. este AB-08-FFH.
Pot depune raspunsul la intampinare cu cererea anularii procesului verbal de contraventie pe baza acestui considerent ?
Multumesc anticipat, cu stima Isabela C
Daca restul datelor de identificare sunt corecte sunt slabe sanse de castig dar nu se stie niciodata, aveti dreptul sa contestati pv chiar daca ati recunoscut fapta si nu ati avut obiectiuni.
Nu am recunoscut fapta si am avut obiectiuni pentru ca agentul m-a urmarit si m-a oprit dupa 2.5km de la locul presupusei contraventi (acordare de prioritate in sensul giratoriu)
Asa am descris fapta in plangere
"În fapt, am fost sancționată cu amenda de 420 lei și reținerea permisului auto pe 30 zile pentru faptul că nu am acordat prioritate în sensul giratoriu de la intersecția str. H. Oberth - B-dul Coposu.
În realitate, nu sunt vinovată de săvârșirea faptei, deoarece:
- circulam de pe strada H. Oberth spre str. Constituției iar la sensul giratoriu de la intersecția cu B-dul Coposu m-am oprit, m-am asigurat înainte de a intra în sens și am dat prioritate autoturismelor care circulau din partea stângă de pe B-dul Corneliu Coposu;
- când eu eram deja în sensul giratoriu mașina menționată de agent în procesul verbal circula din sens opus (str. Constituției) și a intrat în sensul giratoriu virând spre stânga (B-dul. Coposu spre Calea Gușteriței) fără a semnaliza;
- prin manevra mea consider că am acordat prioritate mașinii menționate deoarece nu am obligat-o să frâneze, să-și schimbe brusc direcția de deplasare sau să oprească; conform OUG 195/2002 actualizată Art. 6 aliniatul 1 în care se definește termenul de acordare a priorității ca fiind, citez: ʺobligația oricărui participant la trafic de a nu-și continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obligă pe ceilalți participanți la trafic care au prioritate de trecere să-și modifice brusc direcția sau viteza de deplasare ori să opreascăʺ;
- menționez că am fost oprită pe str. Rusciorului, în stația de autobuz, unde mi s-au cerut actele și apoi agentul mi-a spus să-l urmez pe str. Dr. Bagdazar pentru nu încurca circulația și pentru a încheia procesul verbal;
- menționez că în procesul verbal nu se specifică locul în care a fost încheiat acesta și anume strada Dr. Bagdazar, aproximativ 2.5 km distanţă de locul săvâşirii presupusei contravenţii, loc unde am fost văzută lângă mașina agentului constatator în data de 07.03.2016 în jurul orei 19:15 de către XY."
-masina mentionata in pv, este masina politiei (Logan bleumarin) prevazuta cu cinemometru.
In pv se inscrie locul savarsirii fapteti si nu cel al intocmirii.
Daca masina este prevazuta cu aparat de intregistrare cel mai probabil politia va prezenta in instanta inregistrarea iar presedintele de sedinta va constata temeinicia plangerii si a pv.
Proces verbal
Rual256
Buna ziua
Am fost oprit in trafic de o masina a politiei, pe motiv ca nu as fi acordat prioritate la o trecere de pietoni. Mi s-a intocmit proces verbal, pe ... (vezi toată discuția)