avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca si contract prestari ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca si contract prestari servicii aceeasi persoana

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti in ce conditii un angajat la o firma SRL poate avea atat contract individual de munca cat si contract de SRL. Obiectul de activitate aceeasi la ambele firme.
Adica SRL denumit X are o angajata cu contract individual de munca. Aceasta angajata prin SRL-ul lui Y are contract prestari servicii tot cu firma X. Presteaza servicii si emite facturi lunar pentru firma X. Adica incasaza de la aceeasi firma venituri sub 2 forme.
Exista incombatibilitate sau ceva care nu corespunde pentru cod fiscal? Din punct de vedere legal este in regula?

Conform Cod fiscal (Legea 227/2015) art. 7 este este activitate dependenta?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2016
brigite, utilizator
Cel mai recent răspuns: brigite , utilizator 15:56, 17 Mai 2016
Este greu de cuantificat ca firma prestatoare de servicii a folosit infrastructura beneficiarului. De aceea, pentru a putea stabili aceest lucru, dati-ne maimulte amanunte.
In acest caz, se poate spune ca organele fiscale ar putea sa interpreteze cumularea de catre aceeasi persoana, in legatura cu aceeasi persoana juridica a dublei calitati de salariat si prestator in baza unui contract de prestari servicii incheiat in calitate de PFA ca o posibila evitare a obligatiilor fiscale.

Intr-adevar, un astfel de cumull nu este interzis de lege, dar poate exista riscul ca organele fiscale sa reconsidere activitatea prestata in baza contractelor de prestari servicii, ca fiind activitate dependenta.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconsiderare activitate independenta in dependenta ruxandar ruxandar Va rog sa imi spuneti in ce conditii un angajat la o firma SRL poate avea atat contract individual de munca cat si contract de SRL. Obiectul de activitate ... (vezi toată discuția)
Contract cu mai multi reprezentanti ai unei firme yo_gino yo_gino Buna ziua. Se poate face un contract intre o firma reprezentata de 2 persoane si o firma reprezentata doar de o persoana? Daca nu, ce alte optiuni as ... (vezi toată discuția)
Pfa si carte de munca dre_andrei dre_andrei Salut, Sunt angajat la o firma cu carte de munca cu norma intreaga. Cu aceeasi firma am si un contract si prestez servicii prin PFA. Din auzite, am ... (vezi toată discuția)