avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan plin de buruieni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan plin de buruieni

Exista pe strada unde locuiesc 2 terenuri fara constructii si o curte cu o constructie nefinalizata din 2009 care sunt pline de buruieni. Acestea sunt eradicate in Europa civilizata dar la noi cresc in voie si cauzeaza alergii severe. Eu am alergie la ambrozie si in perioada august - septembrie am simptome de raceala severa o luna intreaga. Pot functiona normal doar luand pastile si stranuturile dese imi agraveaza problemele de sanatate la spate.

Exista o lege sau hotarare de consiliu local pe Bucuresti sau Sectorul 4 care poate fi folosita pentru a ii avertiza si apoi amenda pe proprietarii terenurilor?

Ii pot da in judecata daca nu se intampla nimic pentru ca efectiv imi afecteaza calitatea vietii?

Cel mai recent răspuns: Mircea8383 , utilizator 22:44, 18 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Teoretic, Primaria ar putea lua masuri in acest sens, deoarece in Codul Fiscal este precizat, la art. 489 alin. (5), că impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite va putea fi majorat cu până la 500%.
Prin urmare, daca d-voastra faceti o sesizare la Primarie, ei pot trimite o notificare proprietarului sa curete terenul pentru a nu fi aplicata supraimpozitarea...
Si eu m-am trezit cu alergie pt august si sept la ambrozie. In cazul tau s-a starpit ambrozia de pe terenuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis - cui ii revine obligatia : vecinii sau asociatia? gyongyigal gyongyigal Buna ziua. Acum 2 luni m-am adresat sefei de scara cu probleme legate de infiltratii prin acoperis (stau la etajul4) .Dansa mi-a zis ca fond de reparatii ... (vezi toată discuția)
Discriminare imbracaminte vorbaretu vorbaretu Buna ziua Am dorit zilele trecute sa merg intr-un bar/club. Cand am ajuns la intrare si dau sa intru, ma opreste un bodyguard si imi spune ca nu poate sa ma ... (vezi toată discuția)
Criza... eterna poveste! unde "au disparut" banii? Ileana Schwarz Ileana Schwarz Daca aveti un ragaz in acest week end, va propun spre lectura urmatorul articol, primit astazi pe e-mail de la un prieten. Va doresc rabdare si intelepciune. ... (vezi toată discuția)