avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma lichidata- carte de munca neinchisa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma lichidata- carte de munca neinchisa

Buna. Verisorul a fost in Cig, insa cand s-ar fi reintors la munca a constatat ca firma era lichidata, insa el figura cu cartea de mnca neinchisa. La itm m-au trimis la instanta.
Pe cine dau in judecata? si cer obligarea recl sa opereze modificari in CM? sau sa constate ca firma e lichidata si sa dispuna inchiderea cartii de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 17 Mai 2016
Firma cand s-a lichidat ?
din cate cunosc in dec 2015
1. Cand a expirat durata CCC?

2. Incepand cu 01.01.2011, nu se mai opereaza in carnetele de munca.

3. Ultima inscriere in carnetul de munca care este?
nu stiu cand a expirat contractul colectiv de munca. din cate cunosc, dupa 2011 nu s-a mai facut contr colectiv. Insa, ultima inscriere a fost modificare salariu si intrarea in CIC - din 2013. Probabil ca s-au facut mentiuni in acest sens la ITM, cert este ca lichidatorul nu a tinut cont de el si nu s-au facut formalitatile in vederea reglementarii contractului lui de munca. Acum ce este de facut?
Cred ca ar trebui sa reveniti cu date exacte, intrucat este posibil ca pentru informatiile postate de dvs. puteti primi sfaturi gresite.

Am mentionat anterior ca , incepand cu 01.01.2011, nu se mai fac inscrieri in carnetele de munca, iar dvs. ati mentionat " ultima inscriere a fost modificare salariu si intrarea in CIC - din 2013", ceea ce nu este posibil avand in vedere reglementarile actuale.

CCC = concediu pentru cresterea copilului si nu inseamna contract colectiv de munca la care v-ati referit dvs.

Cunoasteti cine este lichidatorul societatii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca neinchisa petrutatache petrutatache Buna ziua, As vrea sa stiu ce se poate intampla daca cartea de munca a ramas neinchisa de ultimul angajator? Am fost sa ridic cartea de munca de la itm ... (vezi toată discuția)
Lichidare contract adinamihalache adinamihalache Buna ziua!Am fost in CCC,iar ieri trebuia sa ma intorc la serviciu,din cauza unor probleme personale nu am mai continuat si am cerut incetarea contractului de ... (vezi toată discuția)
Completarea cartii de munca florina 82 florina 82 Am fost angajata pe perioada determinata ca si profesor suplinitor calificat,intre 01.09 2008-31.08.2009 (mentionez ca anii anteriori am lucrat tot asa ,deci ... (vezi toată discuția)