avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri pentru lipsa de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri pentru lipsa de folosinta

Buna ziua,
Mama a decedat in anul 2008. In urma unor neintelegeri cu fratii am deschis actiune judecatoreasca in anul 2011 .In anul 2015 am obtinut hotararea judecatoreasca prin care am dobandit 1/3 din bunuri si iesirea din indiviziune, 1/3 din casa sub forma de sulta si 1/3 din terenuri in natura. Din anul 2008 si pana in anul 2015, fratele meu care a locuit impreuna cu mama nu mi-a pemis sa ma folosesc de partea din casa si terenuri care mi-ar fi revenit ca mostenire, cu exceptia unei gradini pe care mama mi-a dat-o in folosinta din anul 1996 pe care am plantat livada , vie si o foloseam anual ca gradina de legume. Din anul 2011 cand am deschis actiunea, fratele meu nu mi-a mai permis sa ma folosesc si de acel teren, pe care ulterior l-am castigat in instanta.
Intrebare: daca pot cere despagubiri pentru lipsa de folosinta si pentru ce perioada?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel_Dan , utilizator 19:40, 16 Mai 2016
Puteti cere pe 3 ani in urma care este termenul de prescriptie,in ce privesc despagubiri ptr.lipsa de folosinta depunde de preturile din zona respectiva asa ca, nu pot sa va dau un cuantum,interesati-va in localitate.
Va multumesc pentru raspuns. Perioada de 3 ani se socoteste pana la momentul actual sau pana la pronuntarea hotararii, adica 2014-2016 sau 2013-2015?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluarea dreptului de folosinta folosinta folosinta Coproprietarii au folosit abuziv ( fapt dovedit) cuta mea de teren ijntravilan - 4000mp- .Doresc sa cer despagubiri . Credeti ca valoarea de 0,009 lei / mp / ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu vecinii de gradina ana20162016 ana20162016 Buna ziua ! As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema .Avem la tara o gradina undeva la cateva sute de metri de casele satului , mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Shimbare categorie de folosinta raluca77 raluca77 Buna seara am un teren cu suprafata de 2500m dintre care jumatate parintii au pus vie pe el.La primarie este toata suprafata inregistrata cu vie.Eu vreau sa ... (vezi toată discuția)