Buna ziua,
Mama a decedat in anul 2008. In urma unor neintelegeri cu fratii am deschis actiune judecatoreasca in anul 2011 .In anul 2015 am obtinut hotararea judecatoreasca prin care am dobandit 1/3 din bunuri si iesirea din indiviziune, 1/3 din casa sub forma de sulta si 1/3 din terenuri in natura. Din anul 2008 si pana in anul 2015, fratele meu care a locuit impreuna cu mama nu mi-a pemis sa ma folosesc de partea din casa si terenuri care mi-ar fi revenit ca mostenire, cu exceptia unei gradini pe care mama mi-a dat-o in folosinta din anul 1996 pe care am plantat livada , vie si o foloseam anual ca gradina de legume. Din anul 2011 cand am deschis actiunea, fratele meu nu mi-a mai permis sa ma folosesc si de acel teren, pe care ulterior l-am castigat in instanta.
Intrebare: daca pot cere despagubiri pentru lipsa de folosinta si pentru ce perioada?
Va multumesc
Puteti cere pe 3 ani in urma care este termenul de prescriptie,in ce privesc despagubiri ptr.lipsa de folosinta depunde de preturile din zona respectiva asa ca, nu pot sa va dau un cuantum,interesati-va in localitate.