avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pana la 2 ani si recalcularea veniturilor cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pana la 2 ani si recalcularea veniturilor cu eliminare plafon actual.

Buna seara,

Ma aflu in CCC din anul trecut 23.10 2015 pentru perioada de 1 an si beneficiez de cuantumul maxim acordat in prezent de 3400 ron.
Dupa mult asteptata Lege 66/2016 pot opta prin depunerea unei cereri,pentru solicitarea de prelungire a CCC-lui pana la 2 ani.
Dupa acordarea acestui drept de prelungire se vor recalcula veniturile mele?
Voi primi 85% din ce am incasat ca si venituri salariale?
Daca se va proroga legea,cand va trebui sa ma intorc la munca(in calitate de tata al copilului ma aflu in CCC)pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie?

Va multumesc frumos.

O seara buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:28, 17 Mai 2016
Dupa intrarea in vigoare a legii, puteti depune la angajator cerere de acordare a CCC pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.

Legea 66/2016:
Art. III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:

a) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau in plata stimulentului de insertie, precum si pentru cele aflate in concediu fara plata pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea optiunii se realizeaza pe baza de cerere si acte doveditoare privind suspendarea realizarii de venituri supuse impozitului, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
...

Astfel, indemnizatia va fi in cuantum de 85% din venituri nete salariale realizate.

Pentru stimulentul de insertie , va trebui sa reveniti la munca dupa implinirea de catre copil a varstei de 1 an.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:
Pentru stimulentul de insertie , va trebui sa reveniti la munca dupa implinirea de catre copil a varstei de 1 an.

1. - OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, asa cum a fost modificata de Legea 66/2016, nu prevede asa ceva.
- Singura conditie este ca obtinerea de venituri sa se faca cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani.

2. Din OUG 111/2010:

Art. 7
(1) Persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului potrivit art.3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).

(2) Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de insertie se prelungeste astfel:
a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;
b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap, fara a beneficia in aceasta perioada de prevederile art. 31 alin. (1) si (2).
...
Legea 66/2010 nu a intrat inca in vigoare .
Incepand cu 1 iulie se vor aplica noile prevederi (adica ceea ce a intrebat si user-ul).
Daca vor intra in vigoare , se vor aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie mirelasan mirelasan Buna ziua.Sunt in concediu de crestere copil, pentru un an.Copilul implineste un an la 1 august.Cand trebuie sa ma intorc la serviciu, pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Durata acordare stimulent de insertie georalu1979 georalu1979 stiu ca in luna iulie sa modificat legea privind acordarea concediului de crestere si stimulentului de crestere intrebarea mea este, a crescut durata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani anymaryh anymaryh Buna ziua! Potrivit noilor modificari, beneficiaza de recalcularea indemnizatiei si mamicile care iau deja indemnizatia? Plafonul a ramas tot de max 1200 lei ... (vezi toată discuția)