Buna seara,
In anul 2011 am fost actionata in instanta de catre asociatia de proprietari pentru neplata intretinerii si a penalizarilor aferente acesteia. Asociatia de proprietari a avut castig de cauza ( mi se pare ceva firesc), iar eu am fost supusa la plata intretinerii plus cheltuieli de judecata. Instanta a hotarat sa nu platesc penalizarile deoarece asociatia nu a putut demonstra modul de calcul al acestora. La cateva luni cheltuielile de judecata mi-au aparut la intretinere, direct in Totalul de plata pe luna respectiva. Inainte de a fii acctionata in instanta (cu 3 luni innainte) mi-am luat angajamentul scris ca voi platii intretinerea pe luna respectiva plus o suma in plus pentru a putea ajunge la zi. In anul 2015 februarie am platit suma de ~ 8000 lei, ajugand pe sold 0, mai putin cheltuieli de judecata in valoare de 800 lei. Nu am dorit sa platesc acea suma deoarece am solicitat de la asociatie o copie a chitantei din care sa reiasa suma aceea (cum ca ei ar fi platit suma de 800 catre avocat) inca din anul 2012 iar acestia nu au dorit sa mi-o arate. Din martie 2015 si pana in prezent imi platesc la zi intretinerea dar in continuare figurez cu suma de 800 lei restanta. Luna aceasta mi-au fost aplicate penalizari in valoare de 90 lei, Am cerut explicatii si mi s-a transmis ca suma de 800 lei reprezinta intretinerea pe lunile trecute si penalizarile sunt pentru intarzieri, ca as merge cu 3 luni in urma la plata. Au mai adaugat faptul ca in momentul in care eu am achitat ~ 8000 lei am achitat si cheltuielile de judecata. Le-am aratat chitantele primite de la casierie pe care scrie ca sumele respective au fost incasate pentru intretinere, nu si pentru cheltuieli de judecata.
Intrebarile mele:
Nu ar fi fost normal sa mi se taie o chitanta cu suma de 800 lei reprezentand cheltuieli de judecata?
Este normal cum au procedat ei?
Penalizarile nu sunt cam mari?
Ce pot face in aceasta situatie?
Ce se intampla, suma de 800 lei reprezentand cheltuieli de judecata a fost recuta in lista de plata dupa ce instanta a emisa sentinta. In mod normal, instanta trebuia sa hotarasca si capatul de cerere privind cheltuielile de judecata, adica cine le achita - depinde cum a cerut as. prop. in cererea initiala.
Aici pe forum am intrebat ce scrie pe hotarare cu privire la aceasta suma...
Cum as. prop. chiar a cheltuit suma cu serviciile avocatului, atunci, firesc suma s-a repartizat propietarului care a pierdut procesul.
Ei, odata introdusa pe lista de plata, aceasta devine obligatie de plata si daca nu o achita la timp, este purtatoare de penalitati.
Daca vreti sa intelegeti, daca nu - treaba dvs.
Noi am inteles ca sunt probleme probleme, insa am si explicat cum sta treaba cu suma pusa pe lista de plata dupa terminarea procesului - proces castigat de as. prop.; daca instanta ar fi dat dreptate proprietarului, ar fost indreptatit sa i se achite de catre as. prop. cheltuielile de judecata facute cu avocatul...
Proces pe rol
seceleanugina
Buna ziua,
Anul trecut am fost data in judecata de administratia de proprietari iar procesul este inca in derulare. Administratorul s-a schimbat intre timp ... (vezi toată discuția)