avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina radiata fiscal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina radiata fiscal

buna ziua! as dori si eu o lamurire va rog. am luat de la cineva o masina, omul o tinea pe dreapta, am bagat ceva bani in ea, am aranjat-o. acum doresc sa circul cu ea, dar masina e scoasa din primarie. masina va ramane pe numele persoanei de la care am luat masina, ce acte trebuiesc facute ca sa pot circula, sau nu se poate circula cu masina aceasta? multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:56, 18 Mai 2016
Cu actele masinii va duceti si o inregistrati la Directia de Taxe si Impozite Locale de unde aveti domiciliul, apoi va duceti la Biroul de Inmatriculari si inmatriculati masina.
Company Advising a scris:

Cu actele masinii va duceti si o inregistrati la Directia de Taxe si Impozite Locale de unde aveti domiciliul,



Interesul cumparatorului nu este de a inmatricula vehiculul,ci
masina va ramane pe numele persoanei de la care am luat masina

Intrebati proprietarul vehiculului care a fost temeiul radierii din evidenta fiscala
Se poate radia vehiculul pe raspunderea proprietarului in anumite cazuri,sau si in cazul in care a fost dezmembrata
Daca masina a fost radiata de pe rolul fiscal al proprietarului ,analizati responsabil temeiul pentru a va informa daca mai puteti incheia documente cu proprietarul prin care sa vi se transmita dreptul de folosinta=contract de comodat ,sau simpla procura
multumesc de raspunsuri...eu m.am gandit cam cum a scris ynocentta. dansul spune ca a facut ceva printr-un notar, oricum masina e scoasa numai de la fisc, pentru ca are talon, tot, i.am facut si itp-ul, asigurare. Acum depinde doar daca a fost declarat atunci de dansul ca masina va fi scoasa definiv sau dezmembrata, nush, ceva de genul...multumesc tuturor..maine ma duc oricum la un notar sa intreb ce poate fi facut...ms numai bine.
Anterior demersurilor la notar,intrebati proprietarul vehiculului situatia concreta de la fisc,va poate lamuri mai repede,el stie ce a solicitat autoritatii
Atentie sporita cu eventuala utilizare a masinii,daca este radiata de la fisc
multumesc de raspunsuri, mai vroiam sa stiu doar atat, la ce riscuri ma supun daca chiar voi circula cu masina...stiu ca cei de la rutiera nu au treaba decat ca masina sa fie in regula...I.T.P. asigurare, etc...va multumesc...stiti de ce intreb, pt. ca stiu multe persoane care circula asa, si-au luat masina cu motor puternic, si prefera sa riste, mergand asa, nemaitrecand masina la primarie, nush exact cum, dar sunt multe cazuri...ei zic ca merge asa, eu sunt mai "fricos" :)) vreau sa fiu in regula cu toate...va multumesc

Alte discuții în legătură

Masina cumparata fara act de v/c Ionel03 Ionel03 Buna ziua, Am venit cu o anumita problema, am \"cumparat\" de la un tip o masina. A ramas vorba sa ma sune cand face contractul de vanzare cumparare cu cel ... (vezi toată discuția)
Masina neradiata in termen, cam de... 6 ani! cyan cyan am urmatoarea problema cu vechea masina. in 2006 convenisem cu cineva sa-i vand masina. dupa ce am scos-o de la fisc nu ne-am mai inteles la pret si tranzactia ... (vezi toată discuția)
Impozit auto Edward_w92 Edward_w92 Buna seara! Am si eu o nelamurire. Acum ceva ani, vreo 5 la numar, am cumparat un ciur de masina pentru piese insa aceasta nu a fost radiata de la primarie. ... (vezi toată discuția)