avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se face executarea silita pentru pensia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se face executarea silita pentru pensia de intretinere

Buna_ziua! fostul concubin nu achita pensia alimentara de 2 ani, doar partial, doar cat doreste el, desi acum 2 ani s_a stabilit pensie intretinere minor in cuantum de 130 lei. am incercat intai pe parte penala, plangere penala la Parchet, ajunsese pana la instanta penala, dar sistemul din Romania este insultator cu dreptul minorilor si vad ca este partinitor cu inculpatii si debitorii, nu l_a trimis in judecata pe parinte, fara nici un temei legal, fara sa fie anchetat, cercetat penal, fara sa se dovedeasca ce salariu are parintele, de cand lucreaza, vad ca l_a crezut pe el pe cuvant in camera preliminara!!.. asa ca am vazut ca pe penala este un sistem defectuos, m_am adresat unui executor jud. hotararea inca este executorie, adica are 2 ani de la data pronuntarii. Vreau sa stiu cum se face executarea silita a parintelui minorului, atata timp cat acesta refuza sa plateasca, cu rea_credinta? Va trebui sa fie si el de acord sa i se retina din salariu, sau va fi trimisa hotararea la financiar la locul sau de munca si i se va pune proprire pe salariu? Are dreptul sa se opuna debitorul, atata timp cat a fost obligat printr_o hotare judecatoreasca sa plateasca intretinere minorului suma pe minimul pe economie de acum 2 ani, de 130 lei? Va multumesc! Cu respect!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
Alexandradragobete, utilizator
Alexandradragobete a scris:

La data cand a fost pronuntata sentinta, acum 2 ani nu era angajat, avea un ajutor social.Dar de un an de zile s_a angajat. dar nu a fost trimis in judecata, desi procurorul a cerut sa fie trimis in judecata, instanta a decis! Si hotararea este definitiva

E clar, dacă acum 2 ani supraviețuia el din 144 lei ajutor social de la primărie, nu avea cum sa plătească 130 din 144, și instanța a decis corect atunci la timpul respectiv, deoarece părintele debitor era el însuși un asistat social cu acte legale, viața lui era în pericol la acel moment și nu-l putea nimeni acuza de rea-credință. Ajutorul social nu se dă oricui și în orice condiții, se face o anchetă socială care determină starea de nevoie a persoanei. Acum când aveți informația că lucrează, cât plătește lunar minorului? Plătește 130 lei cât a stabilit instanța? Dacă lucrează, executarea silită în civil este soluția, nu plângerea și urmărirea penală. Prin urmărire penală nu veți obține nimic material, iar dacă este o persoană vulnerabilă/labilă social nici nu va fi condamnat vreodată pe motiv de rea-credință.

Mergeți la un executor judecătoresc și vedeți ce ofertă vă propune.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
Dapix, utilizator
Mergeți la un executor judecătoresc și vedeți ce ofertă vă propune.

Totuşi, n-am înţeles, o sentinţă judecătorească se negociază pe sistemul cerere-ofertă?
Cât despre asistaţii sociali cu Audi şi kilograme de aur, şi lor li s-a făcut anchetă socială , nu-i aşa?
După cum vedem, domnul are capacitate de muncă, lucrează de un an şi nu plăteşte nici acel minim de 130 lei! Despre ce ofertă vorbiţi?
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
Martonze, utilizator
Executorii se uită și la propriul lor profit înainte de a pune în executare o hotărâre.
Unii executori refuză dacă li se pare nerentabil, sau îți cer o taxă foarte mare pe care nu îți garantează că o mai poți recupera, pe când alții după principiul cerere și ofertă sunt dispuși la negociere...., asta este oferta la care mă refer, de asta îi recomand să discute cu mai mulți executori.
Eu văd scris negru pe alb ca tata debitor plătește parțial, dar userul care scrie nu precizează clar ce reprezintă acea plată parțială! Plătește constant o anume sumă, cum spune în fața anchetatorilor, că plătește cât poate?
Ce nu se spune în clar aici, cunosc organele de anchetă, iar instanța se pronunță după ce scrie în dosar.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor neachitata de 2 ani. plangere la ordonanta parchetului admisa. alexandra_campeanu alexandra_campeanu Buna_dimineata! Am si eu o problema, de 2 ani fostul meu concubin nu isi achita plata pensiei integrala de intretinere minor, in cuantum de 130 lei stabilita ... (vezi toată discuția)
Pensie minor intretinere majorare ady_adriana ady_adriana Buna tuturor. am un copil de 8 ani, elev acum in clasa a 3/a. fostul sot a ramas fara servici de 1 an jumate, si ma chinui cu el pe la politie, parchet, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, tatal s-a angajat dar refuza sa plateasca madonna_sixtina madonna_sixtina Buna ziua. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o consiliere gratis. am un copil de 9 ani, elev, in intretinerea mea. in anul 2010, tatal a fost obligat sa ... (vezi toată discuția)