avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Buna ziua! Ma numesc Lidia, locuiesc si muncesc in Romania din 1997. Am cetatenie dubla: romana si moldoveneasca. In Moldova am lucrati 20 de ani. In Romania 15 ani. Anul acesta implinesc 57 de ani, varsta de pensionare in Moldova pentru femei. E corect sa-mi depun acum dosarul pentru pensie in Moldova pentru anuii lucrati acolo, apoi la 61 de ani sa depun dosarul in Romania pentru anii lucrati aici? Cum ar fi corect si legal sa procedez? Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala perianumarieta perianumarieta Buna ziua,sunt nascuta pe 16 iunie 1959,cand pot sa depun dosarul pentru pensie anticipata partiala?Am 35 de ani de cotizatie,29 in Romania si 6 in Italia.Va ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie internațională Raisa Gâlcă Raisa Gâlcă Buna ziua! D-na Simona Voiculescu, din articolul D-stre despre pensiile internaționale 2018, am înțeles, că România are și cu Moldova acord bilateral pe ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta dupa pensie anticipata partiala Buna ziua! Tatal meu primeste de cativa ani pensie anticipata partiala, in data de 09.04.2005 a implinit 62 de ani si i s-a spus ca nu poate cere penionarea ... (vezi toată discuția)