avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... probleme cu firma de curierat rapid
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

probleme cu firma de curierat rapid

Am apelat la serviciile unei firme de curierat in 2 randuri.
prima data am fost multumita de costuri asa ca am apelat cu incredere si a doua oara dar spre surprinderea mea desi coletul a fost jumatate ca volum si greutate si distanta mult mai mica decat la primul transport (120 km in loc de 800 km)
diferenta de cost a fost doar de 30% asa ca destinatarul care se "obligase" verbal sa achite transportul a refuzat coletul.

citind termenii firmei am descoperit ca :
Tarife
Dvs. sunteti de acord sa achitati contravaloarea transportului intre cele doua locatii specificate pe nota de transport (NT), conform tarifelor in vigoare la data transportului sau in conformitate cu cele stabilite separat cu Dvs. Toate taxele vamale, TVA sau orice alta taxa generata de livrarea unei expedieri se vor achita la momentul livrarii. Intarzierea platii facturii duce la aplicarea de penalitati.
In cazul in care Dvs. ne instiintati asupra faptului ca ati cazut de acord ca destinatarul sau o terta parte sa achite contravaloarea transportului sau/si orice alte taxe sau costuri suplimentare iar acestia refuza aceasta plata, ne rezervam dreptul de a recupera de la Dvs. sumele corespunzatoare.

Pe langa ca nu cred ca e datoria mea sa platesc , mi se pare ca ei au gresit pt ca la preluarea coletului nu mi-au spus nici un cost nici macar estimativ, ca sa nu vorbim ca nici pe cel care trebuia sa-l ridice nu l-au informat cat are de plata decat cand au ajuns acolo.

In fapt am trimis o bicicleta noua de la deva la resita. Ramburs 200 lei si ei au cerut transport 115 lei.


ce pot sa fac? Nu vreau sa platesc atati bani pt ca am plimbat bicicleta 120 km
Cel mai recent răspuns: liliche , utilizator 23:35, 16 August 2009
OF,OF, imi pare rau sa va spun "cine nu deschide ochii ,deschide punga"
Dna. a-ti semnat Avizul de expediere?
nu eu , alta persoana
1. Intre DEVA-RESITA sunt 175 km tarifari (sursa de calculare km,Bursa transport) nu 120 km cum sustineti dv.
2.Pretul serviciului de curierat estimativ trebuiau sa il spuna la ridicarea coletului de la dv.iar daca nu erati de acord nu se mai efectua transportul.
Sfatul meu este sa luati legatura cu cei de la societatea respectiva sa intrebati care este pretul pe 1 kg.transportat dupa care faceti calculele necesare. Pe factura emisa de catre aceea soc.trebuie sa aveti detaliat km ,greutatea si pretul,verificati veridicitatea celor inserate pe factura emisa si daca sunt neconcordante lua-ti din nou legatura cu ei si discutati pe marginea facturi emise-se poate sa fi gresit fara intentie;)
Dv. ati primit bicicleta? daca DA asta inseamna ca recunoasteti serviciul facut cu aceeasta firma de curierat.
Astept sa-mi scrieti ce rezolvati?
Succes.

Alexandra
nu mi s`a comunicat costul nici total nici partial al transp.
la pretul ala mergeam eu cu masdina mea!!
inca nu am ridicat nici bicicleta.
nu am fost instiintata ca s`a intors. (am vazut doar situatia transportului pe pagina lor web)
cert e ca serviciul costa mai mult decat face si firma nu si`a facut datoria legata de comunicarea anterioara transportului a costului total.
Inca nu stiu daca au "curaj" sa-mi ceara banii aia.. Dar ma astept la orice!!!
Ce sa fac?
D.na lua-ti legatura la inceput telefonic cu ei si daca nu va intelegeti va duceti la sediu neaparat,credeti-ma au curajul sa va ia banii.
Dupa ce ii contactati telefonic si vedeti ce argumente au ei pentru plata acestui transport scrieti-ne !
Succes!

Alte discuții în legătură

Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Colet neridicat de destinatar si dupa retur, nici de expeditor marcoprod marcoprod 1. Inainte de a pleca definitiv din localitatea \"A\", am expediat fostului coleg (plecat in localitatea \"B\") un colet cu un obiect ce ii apartinea. Ne-am ... (vezi toată discuția)
Taxa cont colector rotterro rotterro Buna ziua, Societatea noastra are un contract de prestari servicii cu firma Urgent Cargus. Avem 2 probleme legate de plata Taxei de Cont colector in ... (vezi toată discuția)