Ma confrunt cu o problema putin mai delicata, si as avea nevoie de sfatul dvs. SItuatia pe scurt e urmatoarea : am depus impreuna cu sotul actele pt divort, de comun acord, urmand sa avem prima infatisare in instanta la inceputul lunii septembrie . Mentionz ca nu exista copii in aceasta casatorie .
Nu mai avem nici un fel de relatie de mai bine de un an (am plecat de la domiciliu in dec 2008) , iar eu intre timp am inceput o noua relatie, din care va urma nasterea unui bebe peste aprox 2 luni.
Exista vreo posibilitate ca in certificatul de nastere al copilului sa fie trecut tatal biologic , daca pana in momentul nasterii copilului nu este pronuntata sentinta judecatoreasca definitiva ? In cat timp se pronunta sentinta ? Am sanse ca judecatorul sa pronunte divortul dupa prima infatisare ?
Ce variante am ?
sunt absolut de acord cu ceea ce a scris ararin mai sus. indiferent daca se pronunta acum, azi sentinta de divort sau s-a pronuntat deja de x luni, e socotit copil conceput in timpul casatoriei, asa ca fostul sot trebuie trecut, potrivit legii in certificatul de nastere al copilului, beneficiint de prezumtia de paternitate. se poate afce numai tagada de paternitate, dupa ce nasteti. poate fi introdusa de mama, in numele copilului in urm 3 ani nasterii acestuia, sau de fostul sot, daca doreste asta. ma tem insa, desi nu sunt sigura aici, ca va trebui sa demonstrati nu numai cu martori, dar si cu testul de paternitate, care costa aprox 30 milioane, ca fostul sot nu e tatal copilului. credeti-ma, am studiat mult problema asta si singura modalitate de a scapa de toata taravadura ar fi sa reusiti sa divortati rapid si sa va recasatoriti la fel de rapid. atunci ar trece pe numele tatalui biologic copilul. bafta!!! si multa multa rabdare! poate lasati un id de mes sa vb mai multe.
Conditia de a evita complicatiile este sa va recasatoriti imediat ce s-a pronuntat divortul. In caz contrar, se va aplica prezumtia legala a copilului conceput in timpul casatoriei si astfel, acesta va purta automat numele fostului sot.
Pentru schimbarea numelui, va fi necesara o actiune in tagada paternitatii impotriva fostului sot, si numai dupa admiterea acesteia, copilul va deveni copil nascut si conceput in afara casatoriei si astfel, tatal biologic il poate recunoaste printr-o declaratie la Serviciul de Stare civila, chiar daca nu v-ati casatorit inca.
Noroc, pentru ca veti avea nevoie!... ;)
din pacate timpul pe care il am la dispozitie e foarte scurt - dupa cum spuneam : prima infatisare 3 sept , nasterea copilului in jur de 10 oct . Aprox 1 luna de zile ...
se va pronunta in acest timp sentinta ? am vreo sansa sa fiu divortata la nasterea lui ?
in cat timp e permisa o noua casatorie de la divort ?