avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspuns la cerere scrisa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspuns la cerere scrisa

exista obligatia angajatorului,privat,de a raspunde,intr-un timp anume unei cereri?Zilele de concediu de odihna,aferente vechimii in munca,le solicita angajatul sau este obligatia biroului RU?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionutnitu , utilizator 20:37, 20 Mai 2016
Legislatia in materie - OG 27/2002 - este aplicabila numai sectorului bugetar.

Procedura solutionarii unor cereri adresate angajatorilor privati ar trebui sa se regaseasca in cuprinsul reg.intern ori intr-o procedura operationala aplicabila la nivel intern.

In practica, acordarea CO se face in baza unei programari si la solicitarea salariatului respective.
multumesc pentru raspunsuri.intrebarea despre co nu se referea la progamare sau acordare ci la numarul zilelor respective in acord cu CCM.trebuie sesizat angajatorul de catre angajat cu privire la faptul ca numarul de zile de co trebuie modificat sau este datoria angajatorului?
Nu ar trebui sesizat angajatorul in aceasta privinta, potrivt CCM fiecare salariat are dreptul la un numar de zile de CO , sens in care RU trebuie sa aiba o situatie exacta cu acest numar de zile.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! dacă ai 6 luni de angajare la un nou loc de munca ... GabiS24 GabiS24 Bună ziua! Dacă ai 6 luni de angajare la un nou loc de munca și faci cununia civila angajatorul îți poate da cele 5 zile libere care se dau normal când ... (vezi toată discuția)
Zile libere căsătorie copil Tati Ana Tati Ana Se casatoreste fica soției ,am și eu dreptul la zile libere? (vezi toată discuția)
Cate zile am dreptul pt casatorie Valyciuturoianu Valyciuturoianu Cate zile libere am dreptul pt căsătorie care o am luna aceasta (vezi toată discuția)