avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita ANAF

Buna ziua,

Daca ANAF incepe executarea silita impotriva mea, ca PFA, imi poate bloca un cont bancar, unde mi-au fost virati bani in urma vanzarii unui apartament? Mentionez ca acest cont bancar (de fapt s-a transformat in depozit bancar) este pe numele sotiei. Sotia este inregistrata si ea in cadrul PFA (mentiune la ORC), dar nu ca angajat, nici ca titular, ci ma "ajuta la desfasurarea activitatii, participand in mod obisnuit la activitatea desfasurata de PFA".

Multumesc anticipat,

Mihai
Cel mai recent răspuns: mihai_b75 , utilizator 16:03, 20 Mai 2016
Va pot executa pe bunuri proprii, inclusiv conturi bancare proprii. Nu pe conturi ale PFA sau sotiei.
In primul rand, va multumesc frumos ptr. raspuns.
Singurul bun ramas pe numele meu este un autoturism Dacia. Deci, pe acesta il pot executa silit.
In rest, contravaloarea apartamentului vandut se afla intr-un cont - depozit bancar pe numele sotiei. Dar, fiindca ea figureaza inregistrata la ORC, ca participant la activitatile PFA-ului, nu se pot lega de acest aspect?

MULTUMESC!
Buna ziua,
La contul curent si la deposit dvs sunteti imputernicit ?
Nu, absolut deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie anaf mihai_b75 mihai_b75 Buna ziua, Contestatia depusa impotriva unei decizii de impunere, emisa de ANAF in urma unei inspectii fiscale partiale, a fost respinsa de serviciul ... (vezi toată discuția)
Executare silita sotie pentru datoriile sotului jidanu jidanu Buna ziua, sotul meu a infintat o firma inainte de casatorie. Aceasta firma are datorii acum, sotul nu a mai depus acele declaratii de 2 ani ....nu stiu in ce ... (vezi toată discuția)
Plata impozit CameliaLS CameliaLS Un PFA poate sa plateasca impozitul pe venit pt. finante intr-un cont bancar cu destinatia DGFP Timis? Un PFA profesie liberala, trebuie sa aiba casa de ... (vezi toată discuția)