avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Antet asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Antet asociatii de proprietari

Buna ziua,

Imi puteti spune ve rog daca pe in convocator al unei asoc de prop trebuei sa existe si antetul asociatiei ( datele de identificare ) ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: aureliug , utilizator 07:34, 25 Mai 2016
Da.
Convocatorul este un document oficial emis de catre as. proprietari. Pe langa faptul ca trebuie sa contina si antetul asociatiei, trebuie trecut prin registratura, i se da un numar si se dateaza si se semneaza de catre presedintele as. prop.
Ati observat poate si cu alte ocazii (discutii pe forum) cat de importanta este data de emitere/afisare/convocare a proprietarilor in vederea participarii membrilor la AG.
Desigur, sunt o multime de documente, in general cele financiar contabile care se intocmesc pe tipizate. Acestea se completeaza "de mana", dar este necesar trecerea acestora prin registratura, li se dau numere si se dateaza si se semneaza de catre cei in drept.
Imi puteti spune si in numar de lege care revede faptul ca trebuei sa aiba antet si numar de intregistrare?
Multumesc mult
Nu stiu sa va spun acest lucru, probabil ca sunt useri mai obisnuiti cu aceste probleme de administratie, insa legislatia noastra specifica lasa la latitudinea AG a membrilor, a comitetelor executive sa stabileasca masuri si regulamente (regulamentul intern - daca aveti asa ceva) pentru bunul mers a tuturor activitatilor as. prop., altfel fiecare face cum il taie capul si nu este bine deloc.
Practic, asa se intampla la noi la asociatie.
ART. 11 din HOTĂRÂRE Nr. 1588 din 19 decembrie 2007

După înfiinţarea asociaţiei de proprietari, aceasta se identifică prin denumire, adresa condominiului, încheierea judecătorului-delegat sau orice alt document legal acordat la înfiinţare şi prin codul de identificare fiscală al asociaţiei.
Actele care emană de la asociaţiile de proprietari vor cuprinde atributele de identificare.
Multumim @terentetalharu pentru informatie - deci legislatie este, totusi nu am inteles de ce parte a baricadei se afla @aureliug. Adica, la voi in asociatie cum se intampla? Se lucreaza cu "antet" sau fara?
Noi aici v-am scris ca este necesar ca pe orice document emanat de la as. prop. sa fie antet-ul - datele de identificare ale asociatiei.
Convocatoarele sunt intocmite pe foi cu antet si inregistrate la registratura, nu se aplica stampila, insa la semnatura, apare "Comitetul executiv" - cand convocarea este facuta de catre acestia - desigur cu semnatura unui membru al com. ex.

Alte discuții în legătură

Sedinte comitet executiv as. proprietari- cine/cum le convoaca? model proces verbal sedinta andreistan andreistan Buna ziua, In asociatia noastra \\\\"caietul pentru sedintele comitetului asociatiei de proprietari\\\\" este de rasul lumii, mai degraba o carte cu ... (vezi toată discuția)
La o asoc.de prop. ce trebuie facut?? Manole Dumitru Manole Dumitru O Asoc. De Prop. nu are organe de conducere de aproximativ 2 ani. Daca un membrul al asociatiei ia singur \"initiativa\", pentru ca nimeni nu vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)