avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocaj roata pe o proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocaj roata pe o proprietate privata

Buna ziua,


M-am confruntat cu o situatie mai putin obisnuita intr-o parcare privata ce pare ca este impartita de mai multe firme, am ajuns la locatie si nefiind nici un afis care sa indice exact unde ar trebui sa parchez daca merg la magazinul X pare ca am parcat (pentru ~ 10 minute) in parcarea magazinului Y, cand m-am intors la masina am constatat ca am blocaj pe roata :O Am incercat sa le explic ca nu aveam de unde sa stiu ca am blocat un loc de parcare ce le apartinea dar n-am avut cu cine sa ma inteleg ei dorind sa le platesc in jur de 600 lei #-o, i-am somat de mai multe ori sa ridice blocajul pus abuziv pe roata ce-mi ingradesc dreptul de a utiliza bunul (masina) proprietate personala si au refuzat, inclusiv patronul de la magazinul de unde am facut cumparaturi m-a sustinut insa fara nici un fel de succes.

Enervat fiind de situatia penibila si gratie tipului de job aveam in masina toate cele necesare (generator, flex de mana, foarfeca de fier beton) si m-am pus pe treaba, au facut o droaie de poze iar in timp ce eram la taiat blocajul au montat un alt dispozitiv de blocaj pe alta roata de care de asemeni m-am eliberat. A venit politia si au spus ca n-au ce sa faca pe o proprietate privata, nu eu i-am chemat #-o

La final, le-am inmanat fiarele impreuna cu o carte de vizita invitandu-i in acelasi timp la atelier sa le sudez echipamentul, au zis: "las ca vezi tu" X-(

Sunt curios ... ce ar putea sa faca in aceasta situatie ?
M-ar putea acuza de distrugere probabil, insa i-am somat de nenumarate ori sa-si ia dispozitivul pentru ca-l voi distruge in scopul de a-mi utiliza bunul - nu m-au crezut.

Analizand pe net despre situatii similare, n-am reusit sa gasesc o explicatie decat alte si alte abuzuri cu oameni ce-au cazut in aceiasi plasa (cu precadere in Timisoara).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 15:10, 12 Iunie 2016
Exact cum ati specificat, la fel ca la Timisioara cu ingerii galbeni. Ei nu o sa va actioneze in instanta...ptr din cate am citit si am inteles, politia a fost martora la acel incident si nu au facut un pv de constatare. Pe ce sa va actioneze in instanta ? Cu ce dovedeste ? Politia ce a constatat ? Unde sa inregistrat plangerea facut de firma ,,blocatoare,, ? Urmareau doar sa va jecmaneasca.


Metoda prin care actioneaza aceste tipuri de misei, nu merita nici sa ii intrebi ce doresc, doar cu politia sa vorbesti si alte organe ale statului competente.

Data viitoare fiti mai prudent, o zi buna.

Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2016
Admin, administrator
Desi apreciez gestul dvs, as vrea sa fiu in contradictie maxima si sa dezaprob finalul: nu trebuia sa le oferiti serviciul de sudare al echipamentului.
La parterul blocului din fata celui in care locuiesc, este o firma. Mi-au spus prin geam sa nu mai parchez in spatele geamurilor lor (desi au un gard si e o distanta de cam 7m) pentru ca ii derajeaza. Cand i-am intrebat care e dreptul lor de a-mi cere asta m-am izbit de raspunsul tipic romanesc al unei dudui care se crede importanta: "da ce te intereseaza pă tine?"
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2016
savysb, utilizator
Bine ati facut ! In Romania orice idiot si orice afacerist venal isi face legea, iar autoritatile sunt pasive si nu-si fac datoria sa ii puna la punct pe cei care savaresc abuzuri. In orice caz, in aceasta situatie, nu aveti de ce sa va faceti probleme, daca proprietatea unde ati parcat este privata si daca politia a refuzat sa le faca jocul celor care v-au blocat masina. Nu cred ca va vor intenta proces, iar daca o vor face, nu vor avea castig de cauza. Succes !
Puteti fi acuzat de distrugere ,tulburarea ordinii publice sau tulburare de proprietate.
Pozele nu reprezinta mare lucru in instanta dar se poate proba cu martori (aparatul foto nu a facut singur poze) .In plus politia a desemnat un echipaj pt a merge la fata locului - e notata ora ,ziua .
Politia si daca nu a lasat un PV ,a constatat fapta si a hotarat sa nu se autosesizeze de distrugere ,dar trebuie sa dea curs plangerii penale .
Parcarea se face in spatiul marcat si semnalizat corespunzator ,in rest e statiionare .
Oricum ,fapta s-a petrecut in spatiul privat ,nu pe cel public unde politia are atributiunii ; pe domeniul public daca parchez pe locul alcuiva ,iau amenda, pe proprietatea privata e mai nasol .
Ei au stiut ca politia nu va intreprinde nimic dar acum au un martor forte . La Timisoara a fost vorba de un contract expirat dar aici nici nu cred ca e vorba de o firma de paza si:
-probabil ca firma coproprietara are om pt prestatiile de acest gen
-sau probabil ca firma care asigura paza ofera aceste servicii
-in general parcarea privata pare sa fie impartita ,poate nu e
Posibil dispozitivul cu care a fost blocata roata sa fie iscirizat iar iscir-ul nu accepta suduri suplimentare - o posibilitate printre multe altele .
Acum depinde unde va incadreaza . Sa ne tineti la curent cu mersul lucrurilor .
Rapesco a scris:

un loc de parcare ce le apartinea


De unde stit ica le apartinea? Era marcat cu indicatoare sau si mai important, existau indicatoare de avertizare privind blocarea rotilor si plata unei sume pentru "descarcerare"?

Daca nu existau indicatoare de avertizare. nu mentionati in relatare despre ele, atunci nu aveau niciun drept sa va blocheze si cu atat mai putin sa va solicitate plata unei taxe pentru deblocare.

La intrarea in parcare exista vreun regulament de utilizare a parcarii afisat in loc vizibil?

Ceva de genu' "numai pentru clientii magazinului Y" sau "va blocam si va luam banii".

Persoanele cu caracatitile erau angajatii magazinului Y sau vreo firma de prestarii servicii (trebuie sa aiba un contract valabil)?

Alte discuții în legătură

Blocare roti profi RazvanG91 RazvanG91 Buna, Am o intrebare referitoare la legalitatea blocarii rotilor pe care am observat ca o desfasoara tot mai multe supermarketuri. Pe scurt, aseara am ajuns ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a blocat roata masinii. legalitate danielleu danielleu Buna ziua, Asociatia de locatari a blocului in care locuiesc mi-a blocat roata masinii oprite pe spatiul comun cu motivul ca am incalcat art. 256 CP ... (vezi toată discuția)
Blocare autoturism pe spatiu privat remus_agigea remus_agigea Buna seara, Pe scurt, in aceasta dimineata, am parcat masina in parcarea din incinta complexului in care lucrez (proprietate privata cu acces public), pe un ... (vezi toată discuția)