avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocaj roata pe o proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocaj roata pe o proprietate privata

Buna ziua,


M-am confruntat cu o situatie mai putin obisnuita intr-o parcare privata ce pare ca este impartita de mai multe firme, am ajuns la locatie si nefiind nici un afis care sa indice exact unde ar trebui sa parchez daca merg la magazinul X pare ca am parcat (pentru ~ 10 minute) in parcarea magazinului Y, cand m-am intors la masina am constatat ca am blocaj pe roata :O Am incercat sa le explic ca nu aveam de unde sa stiu ca am blocat un loc de parcare ce le apartinea dar n-am avut cu cine sa ma inteleg ei dorind sa le platesc in jur de 600 lei #-o, i-am somat de mai multe ori sa ridice blocajul pus abuziv pe roata ce-mi ingradesc dreptul de a utiliza bunul (masina) proprietate personala si au refuzat, inclusiv patronul de la magazinul de unde am facut cumparaturi m-a sustinut insa fara nici un fel de succes.

Enervat fiind de situatia penibila si gratie tipului de job aveam in masina toate cele necesare (generator, flex de mana, foarfeca de fier beton) si m-am pus pe treaba, au facut o droaie de poze iar in timp ce eram la taiat blocajul au montat un alt dispozitiv de blocaj pe alta roata de care de asemeni m-am eliberat. A venit politia si au spus ca n-au ce sa faca pe o proprietate privata, nu eu i-am chemat #-o

La final, le-am inmanat fiarele impreuna cu o carte de vizita invitandu-i in acelasi timp la atelier sa le sudez echipamentul, au zis: "las ca vezi tu" X-(

Sunt curios ... ce ar putea sa faca in aceasta situatie ?
M-ar putea acuza de distrugere probabil, insa i-am somat de nenumarate ori sa-si ia dispozitivul pentru ca-l voi distruge in scopul de a-mi utiliza bunul - nu m-au crezut.

Analizand pe net despre situatii similare, n-am reusit sa gasesc o explicatie decat alte si alte abuzuri cu oameni ce-au cazut in aceiasi plasa (cu precadere in Timisoara).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 15:10, 12 Iunie 2016
Cum spunea un antevorbitor , Codul Penal la noi e neclar in privinta acestor situatii dar invingatorul (cel din razboiul rece) o sa continue sa-si impuna stilul de viata si in tara noastra . La ei propritatea e sfanta si se apara cu arma in mana - in unele state mai este in vigoare aceasta prevedere .
La noi ,proprietatea e garantata si ocrotita in mod egal de lege . In aces context ,nu poti sa faci ce vrei pe proprietatea altuia fara acordul acestuia .
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
mottofreee, utilizator
Proprietatea este sfanta si si-o apara dar in acest caz nimeni nu a intrat abuziv pe proprietatea nimanui, accesul in vederea parcarii a fost permis. Aici avem de-a face cu un abuz de incredere adica i s-a spus: este permis accesul in aceasta parcare privata insa nu i s-au adus la cunostinta conditiile in care este permis accesul liber.
In filmele cu prosti cei in cauza vor spune: nu am spus conditiile pt ca nu am fost intrebati or in acest caz au fost omise conditiile de acces si stationare in mod intentionat pentru a-l determina pe sofer sa cada in greseala si sa-l spolieze de o taxa.
De intrat nu a intrat nimeni abuziv decat a stationat pe ea si ulterior lucrurile au degenerat .In acest caz pot fi instalate indicatoare cu texte si dupa ... Si apoi fapta constatata de martori ramane fapta - ma refer la taierea caracatitei . Asa ca ,daca se depune plangere si lucrurile merg pe directia asta ,se lasa cu cheltuieli (mari) .
cyan a scris:

la LDL din L Rebreanu o masina capturata si cu caracatita pe ea. In parcare au indicatoare de avertizare si in care se indica si plata unei taxe pentru deblocare.


Dupa o saptamana masina respectiva tot in captivitate este. Probabil proprietarul nu are 100 lei pentru descarcerare.

[ link extern ] /
Nu puteti fi acuzat nici de distrugere, nici de tulburare de posesia si nici de altceva pt. ca ati facut toate astea pentru a va apara un interes legitim, adica acela de a va putea folosi masina care era proprietatea dv. Dimpotriva, dv. puteti sa-i reclamati pt. tulburare de posesie. Aveau la indemana alte cai legale...sa va ia nr. de la masina, sa va notifice etc., nu traim in jungla ca sa-si permita sa faca asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare roti profi RazvanG91 RazvanG91 Buna, Am o intrebare referitoare la legalitatea blocarii rotilor pe care am observat ca o desfasoara tot mai multe supermarketuri. Pe scurt, aseara am ajuns ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a blocat roata masinii. legalitate danielleu danielleu Buna ziua, Asociatia de locatari a blocului in care locuiesc mi-a blocat roata masinii oprite pe spatiul comun cu motivul ca am incalcat art. 256 CP ... (vezi toată discuția)
Blocare autoturism pe spatiu privat remus_agigea remus_agigea Buna seara, Pe scurt, in aceasta dimineata, am parcat masina in parcarea din incinta complexului in care lucrez (proprietate privata cu acces public), pe un ... (vezi toată discuția)