avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este posibil sa ai un contract de munca in RO in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este posibil sa ai un contract de munca in RO in paralel cu un contract de detasare dintr-o tara UE?

Buna ziua,

Din punct de vedere legal, in ce masura este posibila incheierea unui contract de munca (timp partial) in Ro in paralel cu un contract de detasare dintr-o tara UE in Ro?



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:57, 22 Mai 2016
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O normă la stat, una la privat Crinamb Crinamb Poate un om care are o normă la PRIVAT , în România, dar care lucrează în străinătate cu acte de detașare, (șofer de camion ) sa mai aibă încă o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, angajatii unei primarii, au voie sa detina un alt ... mknashu mknashu Buna ziua, Angajatii unei primarii, au voie sa detina un alt business sau sa practice in paralel o alta profesie liberala ? Exista legislatie care le interzice ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt angajata ca asistent personal al unui minor. ... taxiprima taxiprima Bună ziua. Sunt angajata ca asistent personal al unui minor. As putea sa ma angajez în paralel la alta societate cu un nou contract de munca de 8 ore?ce ... (vezi toată discuția)