avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copil

Buna ziua,
In urma divortului copilul sotului meu a ramas la mama. S a stabilit o pensie alimentara si un program de vizita. Copilul a fost diagnosticat cu auttism. Mama refuza orice terapie sau orice sprijin pentru copil, sustinand ca este un copil normal. Ce poate face tatal in aceasta situatie? Este groaznic sa vezi ca nu se face nimic pentru el si este condamnat la involutie!

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
Korina123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:08, 20 Iunie 2016
Custodia copilului este comuna, deci tatal copilului are tot dreptul sa se implice in educarea, cresterea copilului. Refuz sa cred ca o mama nu doreste sa-si ajute copilul, mai ales daca este bolnav. Copii care sufera de autism au nevoie de ingrijire specializata. In ultima instanta, daca mama refuza , tatal poate face sesizare la Protectia Copilului pentru a le solicita ajutorul.
Tatăl tb sa discute cu mana, impreuna sa meargă la dr. Daca mana refuza va tb facuta dovada acestui refuz. In functie de gravitatea bolii se pot lua si masuri mergând pana la custodie exclusiva pt tata.

Când a fost diagnosticat ? Mama cunoaste aceasta evaluare ? Cunoaste recomandările de terapie ? Ce varsta are copilul ?
Apelați la protecția copilului.
Asa va exista un dialog.
Sa prezinte și acte medicale.
Aveți acces la actele medicale prin care s-a stabilit diagnosticul de autism? În cazul în care nu vă puteți înțelege cu mama în ce privește măsurile ce trebuie luate în privința copilului, singura soluție este să apelați la DGASPC. Discutați cu mama, deoarece este de evitat procedura cu DGASPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama copilului nu mai tine cont de înțelegerea de comun acord ... Mihaescu1982 Mihaescu1982 Mama copilului nu mai tine cont de înțelegerea de comun acord si dorește sa schimbe domiciliul acestuia. Ce pot face? Dintr-o relație în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu copil fără informarea celuilalt părinte Marius-Toader Marius-Toader Schimbare domiciliu copil fără informarea celuilalt părinte. Bună ziua! În anul 2020 m-am despărțit de mama copilului și am convenit de ... (vezi toată discuția)
Abandon familial. buna ziua, ma numesc andrei si am cunoscut donând niste haine, ... Andreiysu Andreiysu Buna ziua, Ma numesc Andrei si am cunoscut donând niste haine, carucior de copii, jucării, etc. o persoană care are nevoie de ajutor. Este o femeie de 20 ... (vezi toată discuția)