Buna ziua. Va scriu in numele surorii mele care a ramas vaduva in urma decesului sotului ei!. Casa in care locuiau e pe numele soacrei dar multe bunuri ii apartin iar in acest sens are acte doveditoare. A solicitat ajutorul politiei ptr a fi insotita de un organ legal in momentul cand isi va lua lucrurile,pt simplul fapt ca nu doreste sa fie acuzata ca si-a insusit alte bunuri decat personale. Politia a raspuns ca nu e obligata sa mearga la fata locului. Intrebarea mea este ,ce poate face in acest caz? Se adreseaza altui organ abilitat sau politia in urma solicitarii unui cetatean treb sa il insoteasca? Se obligata politia sa mearga la fata locului sau nu? Multumesc!
Politia nu este obligata sa participe la o astfel de actiune.
Nu inteleg de ce sora se teme ca va fi acuzata ca isi va insusi lucruri ce nu ii apartin.
Nu mai are acces in casa in care a locuit cu sotul pana la decesul acestuia? Are probleme cu soacra?
Sa isi ia pur si simplu lucrurile ce ii apartin iar daca este acuzata de insusirea unor lucruri atunci cel care acuza trebuie sa si probeze.
Poate apela la ajutorul unui prieten sau vecin sa participe drept martor sau poate sa si fotografieze lucrurile care ii apartin si pe care le ia.
E clar ca sunt discutii cu soacra, si nu mai doreste sora dvs sa mai locuiasca acolo. Bineinteles mai sunt si alte probleme care nu doriti sa le expuneti, ceea ce este ok.
Sfatul meu:
Daca Politia nu doreste ( ceea ce nu este obligata ) sa va ajute, atunci sora dvs poate sa ridice lucrurile pe baza documentelor ce le detine, dar cel mai bine si fara nici un risc, la acest eveniment sa asiste si soacra sau un membru al familiei din partea sotului decedat....nu ar fi exclus si un mediator sau avocat.
Sigur ca discutii sant si vor mai fi de orice natura! Dar persoana in cauza nu mai doreste sa locuiasca acolo in casa soacrei ci la parintii ei. Soacra a inchis usa si nu doreste sa vina . Prin urmare ce sa faca aceasta persoana sa sparga usa sa isi recupereze bunurile? Poate ajunge chiar ea la randul ei sa fie acuzata ,de aceea a solicitat ajutorul politiei dar din pacate organul abilitat nu doreste sa participe. Va multumesc ptr raspunsuri!
Partaj sau nu ?
g.corina
buna ziua,
Incerc sa va expun pe scurt o situatie.
Timp de 17 ani am locuit cu sotul si cu fiica noastra intr-un aparament de 2 camere care era ... (vezi toată discuția)