avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere adresata IML pentru eliberare rezultat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere adresata IML pentru eliberare rezultat necroscopie anatomopatologica

Buna ziua.Mama mea a decedat in urma cu o saptamana,in circumstante si imprejurari suspecte,nu la domiciliul nostru si fara a se simti rau anterior.Mai precis ,autopsi precizeaza cauza imediata a mortii,stopul cardio-respirator ,iar ca si cauza determinanta cicatrice infarct miocardic.Precizez ca niciodata nu a acuzat dureri sau probleme cardiace,doar cu tensiunea avea ceva probleme dar se trata.Nimeni in acea zi nu a vazut-o sa se simta rau,sau sa fie suparata si ingrijorata de ceva.Eu am vorbit cu ea telefonic ,si era normala ,in sensul ca nu mi s.a plans de nimic,si de fel era vaicareata ,mai mult din vocea ei nu am sesizat nimic care sa ma duca cu gandul ca are ceva,era cat se poate de bine. Am primit vestea telefonic la cateva ore ,ca mama mea a decedat .Matusa mea a mers acolo unde a decedat,nu a vazut-o decat de la distanta,si parea deja rigida ,in pozitia sezand ,pe o canapea de parca dormea.Considerata fiind o moarte suspecta ,criminalistii si medicina legala au dus-o la Mina Minovici pt autopsiere.mentionez ca eu la ora 3.30 dim. am fost anuntata ca tocmai a decedat,salvarea ajungand tarziu.La ora 4.30 a fost ridicat cadavrul de medicina legala ,la ora 9 am mers la iml unde fara sa o vad,mi-au zis ca o autopsiaza ,si la ora 14.00 mi-a dat-o acasa si actele erau gata.am facut aceasta sumara descriere a evenimentelor,pt ca sa ma pot face mai bine inteleasa.Ca atare doresc,daca ma puteti ajuta ,un model de cerere pe care sa o adresez iml-ului pt accesul si primirea rezultatelor necropsiei/expertizei anatomopatologice ,in ce priveste decesul fulgerator si neasteptat al mamei mele.O alta nedumerire a mea,este si faptul ca avea un semn ,o vanataie la buza inferioara,care nu am vazut-o mentionata undeva.Va rog din suflet ajutati.ma !
Cel mai recent răspuns: mary6 , utilizator 22:06, 25 Mai 2016
Nu exista un model de cerere.
Faceti o cerere obisnuita catre IML in care mentionati datele dvs. de identificare, domiciliul, gradul de rudenie. Solicitati certificatul medico-legal/ PV de autopsiere. Anexati la cerere un document care sa certifice gradul dvs. de rudenie si domiciliul (copie dupa CI).
Mentionati in cerere existenta acelei vanataia pe care nu o avea mama dvs. inainte de deces si intrebati in ce conditii s-ar fi putut produce vanataia.
Puteti solicita o cercetare a cauzei de catre politie daca aveti suspiciuni. Sesizati politia din localitatea unde s-a produs evenimentul, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
multumesc frumos .Am inteles ca este in cercetare la politia capitalei la serviciul omoruri,deoarece a decedat la gazda ei in capitala,noi fiind de la tara,iar ea comercializand legume in piata ,ramanea toata saptamana acolo.Trebuieste sa merg si acolo sa caut ofiterul de serviciu in acea noapte care a efectuat cercetarea la fata locului.Eu ca fiica,nu cunosc imprejurarile in care mi-a decedat maicuta,nimeni nu mi-a spus nimic,nu am fost chemata nicaieri,etc.,toata ziua in piata mi-au spus ceilalti comercianti ca mama mea a fost bine,m-a sunat ultima oara la 19.05 ,a plecat din piata bine salutand pe toata lumea,si noaptea s-a trezit din somn spunand ca ii este rau si pana a sosit ambulanta ,se spune ca a decedat.Eu nu cunosc decat varianta batranei care o gazduia,aceasta spunandu-i matusii mele care a ajuns mai repede acolo,ca a au stat de vorba pana in jurul orei 22.00 a plecat la culcare linistita,si s-a trezit brusc la ora aprox. 2.30-3.00 spunand ca moare si ii este rau,si pana a venit salvarea a murit in sufrageria batranei sezand pe canapea.Dar ce ma nedumireste,este faptul ca,batrana a mai spus ca dupa ce a venit in sufragerie si spunand ca ii este rau sa cheme ajutor,a plecat sa se schimbe ,si-a dat jod camasa de noapte si s-a imbracat in fusta si..,in conditiile in care,mama mea in conditii normale fiind o persoana grasuta abia se imb.Ma intreb eu,cum este posibil ca,panicata si disperata ca moare si ii este rau,cerand ajutor sa sune la salvare,cum a mai avut puterea sa se schimbe in clipele acelea?Am 1000 de intrebari,si niciun raspuns,unde si cum mai exact pot obtine aceste raspunsuri? Consider ca este dreptul meu de fiica ,sa stiu in ce imprejurari a decedat mama mea,cine a dat declaratii,cum a fost gasita,cine si la ce ora a fost sunata salvarea,ce au discutat pana la ora 22 ,despre ce? cum s-a produs infarctul miocardic ce a determinat stopul cardio respirator,in conditia in care a plecat linistita la culcare si s-a trezit sa moara? de unde a venit aceasta ambulanta si cand a fost solicitata de a ajuns atat de tarziu?de ce nu am fost anuntata telefonic ca mamei ii este rau si a fost solicitata salvarea,si am fost contactata abia dupa deces ,apelata fiind dupa tel mamei de catre o cunostinta a batranei(gazda) ,care mi-a dat vestea decesului pe un ton sec ... Va rog frumos ,sa ma iertati ,si sa ma intelege-ti totodata ,ajutati-ma cu sfaturi cum sa procedez? Apelez la dvoastra,pt ca aici in acest forum,eu am gasit de ft multe ori rezolvari la problemele puse,datorita sfaturilor dvoastra! Multumesc frumos.
Trebuie sa asteptati rezultatul anchetei desfasurate de politie. Puteti sa formulati o nota scrisa, cu nr de inregistrare/ data (se poate trimite prin posta, cu confirmare de primire) catre sectia de politie si catre Inspectoratul judetean de politie prin care sa solicitati sa vi se comunice in scris stadiul cercetarii.
Cercetarea este de durata. Veti fi solicitata de catre politistul care are cazul in cercetare.
Pentru a va adresa IML am scris deja in mesajul anterior.
Datele referitoare la mersul ambulantei le puteti solicita in scris printr-o nota trimisa prin posta sau depusa cu nr. de inregistrare/ data la Serviciul de ambulanta.
Toate interventiile pe care le faceti trebuie facute in scris cu nr. de inregistrare/ data pentru ca institutiile respective sa aiba obligatia de a va raspunde tot in scris in maxim 30 de zile de la inregistrarea sesizarii dvs.
Multumesc din suflet ,toata stima si consideratia mea.Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultare si fotocopiere dosar penal mary6 mary6 Buna dimineata.In luna mai 2016,a fost constituit un dosar penal pt omor de catre DGPMB.Prin iunie-iulie 2016,in urma unei petitii adresata acestora de catre ... (vezi toată discuția)
Deces supradoză BEmanuel87 BEmanuel87 Buna ziua. Noaptea trecută un prieten a venit la mine in apartament, am consumat amandoi heroina (pe care el a achizitionat-o din fonduri proprii), iar ... (vezi toată discuția)
Calitatea de suspect privind infractiunea de omor in cercetarea penala mary6 mary6 Buna dimineata.Cu tot respectul ,doresc si eu cateva lamuriri cu privire la calitatea de suspect si cercetarea penala in infractiunea de omor.Victima locuind ... (vezi toată discuția)