avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare datorii de la o societate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare datorii de la o societate

Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema foarte importanta pentru mine. Lucrez la o societate (un SRL) al carei unic actionar este, in acelasi timp, actionar la mai multe societati. Firma unde lucrez eu este intr-o situatie financiara extrem de critica. Nu ni s-a platit salariul de o luna de zile (nici perspective de a se face rost de bani nu se intrevad) si, poate mai grav, este ca nu au fost achitate contributiile la CAS, CASS, somaj (desi noua, salariatilor, ni s-au retinut sumele aferente). Intrebarea mea este daca, in cazul falimentului firmei, imi pot recupera drepturile - ma refer aici la salarii restante, plata concediului de odihna neefectuat, plata contributiilor, eventual salariul compensatoriu. Precizez ca firma detine doar active nesemnificative ca valoare, dar actionarul sau unic(este vorba despre o organizatie) are active (inclusiv imobiliare). Asadar, as vrea sa stiu daca drepturile salariatilor pot fi recuperate din patrimoniul actionarului firmei, chiar daca acest patrimoniu face parte din capitalul social al altor societati. Stiu ca mesajul suna cam alambicat, dar sper ca am reusit sa exprim ideea. Va rog mult sa ma ajutati, pentru ca sunt foarte ingrijorata de faptul ca nu imi voi putea recupera drepturile. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 09:38, 14 August 2009
De ce nu faceti sesizare la Inspectoratul Teritorial de MUnca pentru a semnala neregulile respective?
Este cea mai rapida solutie de preintampinare a oricaror alte neplaceri!
B-)
Da, aveti dreptate, insa mi-e teama ca, facand acest lucru, vor urma repercusiuni la adresa mea din partea angajatorului (deocamdata, sunt angajata la societatea respectiva).
Asadar, as vrea sa stiu daca drepturile salariatilor pot fi recuperate din patrimoniul actionarului firmei, chiar daca acest patrimoniu face parte din capitalul social al altor societati.

Raspuns nu !
Creantele pot fi recuperate numai din averea debitoarei ( soc in faliment) sau din averea persoanelor vinovate de faliment in conformitate cu art 138 din lege
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi banesti de la angajator alex68 alex68 Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema foarte importanta pentru mine. Lucrez la o societate (un SRL) al carei unic actionar este, in acelasi ... (vezi toată discuția)
Propunere ide inchidere a procedurii falimentului debitoarei venere venere Societatea noastra, ca si creditoare, a introdus cerere de chemare in judecata prin procedura insolventei impotriva unei sc debitoare, pentru o suma de ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca privind obligarea la plata salariilor restante. firma in insolventa. cum pot recupera drepturile salariale? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Mi s-a admis in instanta cererea privind obligarea firmei la care am lucrat la plata salariilor restante. De mentionat ca am fost angajat in ... (vezi toată discuția)