avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este legea care impiedica urmarirea penala ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este legea care impiedica urmarirea penala fiindca exista identitate intre parti si fapte?

procurorul a invocat ca exista o conditie pentru neurmarirea penala cf. art. 16 (1) e) din CPP si anume ca exista identitate intre parti si fapte cercetate anterior (dar pentru care nu s-a emis o ordonanta de clasare cf. art. 16 din CPP)

Fiindca aceasta conditie nu este prevazuta prin lege, nu exista, cu atat mai mult cu cat are hiba mentionata a faptului ca nu exista clasarea anterioara

Exista in lege aceasta conditie invocata "beletristic" de procuror?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:29, 14 Iunie 2016
Faceti plangere impotriva actelor procurorului, in temeiul art.336-339 cod procedura penala,
identitatea cu privire la parti si fapte cercetare anterior poate fi invocata in anumite situatii.
Va intreb: s-au mai facut plangeri impotriva actelor procurorului si pana in ce stadiu au ajuns?
in concret s-au falsificat ordonante cf. art. 314 (1) a) si art. 315 (1) a) din CPP, adica plangerile n-au fost respinse prin clasare cf. art. 16 din CPP asa cum pretinde acest asa-zis procuror. Am formulat plangere cf. art. 339 din CPP, si voi face cf. art. 340 din CPP cu siguranta - niciodata procurorul ierarhic superior nu si-a contrazis subordonatii din experienta mea, chiar daca instanta le-a anulat ordonantele...
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
eusaisapte, utilizator
Nu stiu ce sa va raspund, caci din expunerea dvs. nu se prea intelege ce s-a intamplat, nici din ce ati scris aici
procurorul a invocat ca exista o conditie pentru neurmarirea penala cf. art. 16 (1) e) din CPP si anume ca exista identitate intre parti si fapte cercetate anterior (dar pentru care nu s-a emis o ordonanta de clasare cf. art. 16 din CPP)

nici din ce ati scris aici
in concret s-au falsificat ordonante cf. art. 314 (1) a) si art. 315 (1) a) din CPP, adica plangerile n-au fost respinse prin clasare cf. art. 16 din CPP asa cum pretinde acest asa-zis procuror.


S-a dispus inceperea urmaririi penale? Cand, cum?
S-a pus in miscare actiunea penala? Cand, cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este nevoie sa sesizez curtea constitutionala din nou daca s-a pronuntat asupra aceluiasi text de lege din cpp vechi? eusaisapte eusaisapte 1. Vreau sa atac direct in instanta ordonanta de respingerea plangerii impotriva actelor procurorului formulata cf. art. 339 din CPP, formulata impotriva ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere cf. art. 339 din cpp impotriva ordonantei de clasare cf. art. 289 (1)(2) din cpp? eusaisapte eusaisapte Pot face plangere cf. art. 339 din CPP impotriva ordonantei de clasare cf. art. 289 din CPP? Aceasta este solutia procurorului... :) Art. 339 din CPP se ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere impotriva solutiilor si masurilor procurorului in instanta - de inceperea urmaririi penale, de continuarea urmaririi penale? eusaisapte eusaisapte pot face plangere impotriva solutiilor si masurilor procurorului in instanta - de inceperea urmaririi penale, de continuarea urmaririi penale? Nu sunt de ... (vezi toată discuția)