avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordare indemnizatie dupa noua lege
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordare indemnizatie dupa noua lege

Buna seara am o nelamurire: eu lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data de 23 aprilie 2015 tocmai am aflat ca sunt insarcinata insa eu vroiam de ceva timp sa renunt la locul de munca si sa stau o perioada acasa . Daca eu mi-as da acum demisia as putea beneficia de indemnizatie avand in vedere ca am deja 13 luni de munca si ca voi naste in luna februarie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 28 Mai 2016
Numai de la angajatori se ia acea adeverinta.

1. Indiferent de relatiile dintre dvs. si angajator acesta este obligat sa va elibereze adeverintele necesare.

2. In caz de refuz puteti face o sesizare la ITM sau il puteti actiona in judecata.
Sau puteti apela la mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente justificative pentru ccc andyc25 andyc25 Buna dimineata, Am primit o adresa din partea celor de la AJPIS prin care sunt instiintata de faptul ca voi primi, pentru moment, doar indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
Nedumerire completare adeverinta de la angajator Balaie Balaie Am o nedumerire in privinta Adeverintei care trebuie completata de catre angajatorul la care am lucrat 12 luni anterioare nasterii copilului , Eu am demisionat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil antohiadriana antohiadriana Buna ziua! As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie crestere copil daca am realizat venituri impozabile in ultimile 12 luni anterioare nasterii ... (vezi toată discuția)