avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obilgatiile firmelor de asigurari atunci cand ramai ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obilgatiile firmelor de asigurari atunci cand ramai fara masina

Buna ziua,

doresc sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la obligatiile firmelor de asigurare atunci cand ramai fara masina - caz concret, masina mea este in service la reprezentanta de 10 zile. Culpa accidentului apartine unui alt sofer.

Eu am ramas fara masina, si acest lucru ma costa zilnic foarte mult.
Stiu ca in strainatate, tu, ca platitor de asigurare, nu trebuie sa te ocupi de nimic, firma ta de asigurare se ocupa de tot, inclusiv de a te ajuta cu o masina temporar.

Exista aceasta obligatie si la asiguratorii nostri ? ( al meu sau al celui care a provocat accidentul) ? Cui i se pot imputa costurile tale zilnice ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 21:35, 29 Mai 2016
Declarati ca va costa foarte mult lipsa masinii. In ce consta pierderile mai exact? Puteti sa si le dovediti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune rca vaspa vaspa Buna ziua, Am trei intrebari: 1) Sumele solicitate in euro de la asigurator ca despagubire (daune materiale si daune morale) se achita de catre acesta tot in ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca                   georgiana neagu georgiana neagu Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. In data de 18.12.2019 am suferit un accident rutier a carui vina a fost stabilita de catre organele de ... (vezi toată discuția)
Accident auto taxi, recuperare pierderi sicodi sicodi Am fost tamponata de un sofer al unei societati din Oradea, pe a carei asigurare RCA mi se repara masina. Precizez ca sunt sofer taxi si nu sunt vinovata de ... (vezi toată discuția)