avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinerea sumei pret apartament din credit bancar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinerea sumei pret apartament din credit bancar prima casa de catre vanzator

Daca eu sunt vanzatorul unui apartament care urmeaza sa fie achitat din creditul bancar „prima casa-cu avans 5%” primit de cumparator de la banca ,dupa depunerea contrctului de vanzare-cumparare in forma autentica de la notar la banca,
INTREBARE : cum primesc eu vanzatorul apartamentului suma stabilita prin contract , direct de la banca intr-un cont la care sunt eu titular sau cumparatorul urmeaza sa imi vireze suma respectiva?
-cum mi se garanteaza mie ,dupa ce am semnat contractul de vanzare cumparare la notar si obligatoriu depus la banca in forma autentica, apoi se primesc banii dar cum ?

Multumesc,


Cel mai recent răspuns: liliana.suciu , utilizator 18:49, 4 Iunie 2016
In contractul de v/c trebuie sa se mentioneze contul bancar al vanzatorului si banca.
Sa fiti foarte atent ce numar de cont transmiteti notarului, prezentati un extras de cont eliberat de banca, si sa il verificati daca a fost scris corect in contract inainte de a semna.
De multe ori cei care redacteaza contractele de v/c mai gresesc, greseli de editare sau informatii primite gresit, asadar cititi cu foarte mare atentie contractul si prevederile acestuia.

Dupa semnarea contractului la notar, in aceeasi zi, cumparatorul se prezinta la banca creditoare cu contractul in original si intocmeste un ordin de plata pentru transferul banilor in contul vanzatorului.

Din acest motiv este recomandat ca perfectarea contractului de v/c sa se faca cat mai devreme, la inceperea programului notarului, astfel incat cumparatorul sa ajunga la banca creditoare in timp util pentru transferul banilor.

Trebuie sa puneti cele doua banci in legatura pentru a comunica cu privire la tranzactie.

Puteti primi banii in aceeasi zi, comisionul de transfer il plateste cumparatorul iar cel de retragere vanzatorul.
MULTUMESC FOARTE MULT, ACUM SUNT MAI LINISTITA.
Totusi de la banca am primit raspunsul acesta :

"dupa semnarea contractului de vanzare-cumparare se va emite un CF cu numele noului proprietar, respectiv solicitantul creditului Prima Casa.
-dupa prezentarea la Banca a acestui document, Banca vireaza direct in contul vanzatorului valoarea imobilului, in contul mentionat in contractul de vanzare-cumparare."

Deci deabea dupa Extrasul de Carte Funciara=pe numela noului propietar !

Adica chiar fiind deja propietar, apoi primesc eu banii ?

Atata timp cat este semnat un contract de v/c extrasul de CF se va completa conform contractului.

Prin urmare nu exista motive ca banca sa nu efectueze plata, plata se face in baza contractului de v/c si nu a extrasului de CF.

Dreptul de proprietate il confera contractul si nu extrasul.
multumesc,
totusi in contractul de credit prima casa,pentru cumparator, ar trebui si sper ca este,stipulat ca automat eu vanzatorul,primesc banii in contul meu , deci banca garanteaza asta ?

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Etape pana la semnarea cvc, imobil cu sarcini prin programul pc blackmamba2 blackmamba2 Hello, Intrucat consilierul nostru retail si doamnele de la notariat nu sunt in stare sa explice clar care sunt pasii de urmat pentru achizitia unui imobil ... (vezi toată discuția)
Vanzator prin prima casa Buksa Buksa Buna ziua! Eu sunt vanzatorul unui apartament,iar clientul a luat un imprumut \"Prima casa\" la BRD,iar dupa cum se vede dosarul e spre finaliazare.Am si eu ... (vezi toată discuția)