avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzator prin Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzator prin Prima Casa

Buna ziua!
Eu sunt vanzatorul unui apartament,iar clientul a luat un imprumut "Prima casa" la BRD,iar dupa cum se vede
dosarul e spre finaliazare.Am si eu o intrebare:cum si cand primesc eu banii???? Mi s-a spus ca dupa ce semnez
contractul la notar,dar fara bani cum sa semnez???? Eu inainte stiam ca se ridica banii apoi se semneaza la notar,
dar aici cica se semneaza apoi se revine la banca sa semneze ceva cumparatorul si sa asteptam sa intre banii in
cont,apoi se merge iar la notar....Cine cunoaste procedura asta de ridicare a banilor prin prisma vanzatorului????
Cel mai recent răspuns: Buksa , utilizator 18:13, 30 Noiembrie 2015
Cum să primiți banii fără să semnați? problema asta v-ați pus-o? Încercați să vă puneți în pielea celuilalt și vedeți dacă mai aveți tot atâtea semne de întrebare de pus la sfărșitul frazei.

În contract se va menționa că veți primi banii după semnare. Aveți privilegiul vânzătorului, pentru neplata prețului, dacă nu primiți banii, imobilul va fi din nou al dvs.

Nu vă mai faceți atîtea griji. Dacă prețul se plătește din credit , cu certitudine vă veți primi banii. Nu există niciun risc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
...cand v-au intrat banii in cont, Dvs. anuntati notarul care ABIA ATUNCI "consfinteste" tranzactia...
pana atunci sunt numai niste "hartii"...
DUPA ce va intra banii predati cheile noilor proprietari ( daca nu cumva v-ati inteles altfel... )
Am vandut o casa unor cumparatori care achizitionau cu credit bancar, nu cu prima casa. Procedura e insa similara, diferenta fiind doar denumirea creditului.
Intai se vinde bunul imobil la notariat cu contract de vanzare cumparare in care se specifica contul in care se vor vira banii. Apoi notarul merge la banca cu contractul de ipoteca ptr a-l semna impreuna cu cumparatorul si cu un reprezentant al bancii care a aprobat creditul. Se intabuleaza in regim de urgenta contractul pe numele noului proprietar si contractul de ipoteca in favoarea bancii. Intabularea in cartea funciara dureaza cateva zile. Cu intabularea in original ridicata de la notar cumparatorul merge la banca si abia apoi se pune in miscare plata din credit pe numele vanzatorului.
La mine a durat o saptamana de la semnarea contractului pana la primirea banilor in cont. Pentru a putea fi scosi banii din cont este necesara programare la banca ptr cel mai devreme ziua urmatoare programarii.
Un amanunt important, la semnarea contractului de vanzare cumparare mergeti la notar cu banii de acasa pentru plata impozitului pe transferul dreptului de proprietate (2 sau 3% in functie de vechimea dobandirii imobilului ce se vinde).
Tranzactia este sigura 100%.
Nici vorba sa primiti banii inainte se semnare si intabulare.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
carmen2010, utilizator
Primul lucru pe care il faceti este sa semnati actele; la semnarea cv veti primi toti banii mai putin cei din credit. In mod normal, ati avea dreptul ca in cartea funciara a imobilului care acum nu mai este al dvs, sa se inscrie o ipoteca pentru suma restanta. Fiind vorba de un credit Prima Casa, nu este posibil sa se inscrie alte ipoteci decat cele specifice acestui credit (in favoarea bancii si in favoarea statului), deci in contractul de vanzare va exista o clauza prin care vi se cere in mod explicit sa renuntati la acest drept. Banii ii veti primi de la banca, nu de la cumparator, asta e garantia dvs.; practic sunteti in aceeasi situatia in care depuneti 50000 EURO la banca si apoi mergeti cu hartia sa-i ridicati -in mod normal ii primiti, dar nimic nu e sigur...
Dureaza cam o saptamana pana primiti banii de la banca (trebuie sa specificati in contract un termen maxim). Dupa ce primiti toti banii, dvs. trebuie sa mergeti la notar sa dati o declaratie ca nu mai aveti pretentii de la noul proprietar. Declaratia va ajunge la banca.
Ilie1111 a scris:

Cum să primiți banii fără să semnați? problema asta v-ați pus-o? Încercați să vă puneți în pielea celuilalt și vedeți dacă mai aveți tot atâtea semne de întrebare de pus la sfărșitul frazei.

În contract se va menționa că veți primi banii după semnare. Aveți privilegiul vânzătorului, pentru neplata prețului, dacă nu primiți banii, imobilul va fi din nou al dvs.

Nu vă mai faceți atîtea griji. Dacă prețul se plătește din credit , cu certitudine vă veți primi banii. Nu există niciun risc.


Eu am intrebat tocmai ca NU cunosteam procedura si nu era necesara ironia din raspuns!

Si mi-am facut griji tocmai ca nu am mai trecut prin asa ceva si cum se intampla de obicei omul aude fel si fel de lucruri care chiar il pun pe ganduri... Un membru al familiei a vandut in urma cu 4 ani un apartament tot prin "Prima Casa" [nu stiu de la care banca] si mi-a spus ca a luat banii si doar apoi a semnat la notar....In plus nici nu a fost apartamentul meu ci eram o imputernicita si probabil de asta mi-am facut atatea griji!...Oricum,multumesc de timpul acordat!

Alte discuții în legătură

Credit imobiliar Ramooona Ramooona Sunt in postura de vanzator al unui apartament si am semnat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana ce a facut un credit imobiliar. Banca a dat ... (vezi toată discuția)
Obtinerea sumei pret apartament din credit bancar prima casa de catre vanzator liliana.suciu liliana.suciu Daca eu sunt vanzatorul unui apartament care urmeaza sa fie achitat din creditul bancar „prima casa-cu avans 5%” primit de cumparator de la banca ,dupa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare ap ,cu credit cu ipoteca Hj99 Hj99 Buna ziua, Eu vreau sa vand un apartament si am gasit un cumpărător care vrea sa faca credit cu ipoteca pe apartamentul care il vand eu. Am facut la ... (vezi toată discuția)